La Universitat exposa a Almussafes els treballs d’estudiants sobre l’urbanisme de la localitat

La Universitat exposa a Almussafes els treballs d’estudiants sobre l’urbanisme de la localitat
  • Els alumnes del centre universitari reflecteixen en plànols i maquetes les seues idees per als diferents espais situats en el nucli urbà del municipi

El desenvolupament dels espais públics que conformen el nucli urbà d’un municipi ha de realitzar-se sobre la base d’un estudi previ que permeta determinar les necessitats concretes dels ciutadans i intentar pensar en el llarg termini perquè les propostes resolguen exitosament les possibles problemàtiques actuals i futures. Aquesta anàlisi prèvia és en la qual s’han centrat els alumnes de la Universitat Politècnica de València (UPV) per al desenvolupament del seu gran projecte realitzat durant el curs 2016-2017.

Durant l’últim any, i distribuïts per equips, els estudiants del Taller d’Urbanisme i Paisatge, al costat dels alumnes dels màsters específics de Paisatge i d’Enginyeria Industrial del Departament d’Urbanisme de la UPV, han projectat com s’imaginen en el futur els diferents espais públics situats en el terme municipal d’Almussafes.

Després de dotze intensos mesos de treball, en els quals han comptat amb la col·laboració dels empleats del consistori municipal, ja disposen del resultat i han volgut presentar-lo a tots els veïns i veïnes. Des del passat dimecres 20 i fins al pròxim divendres 29 de setembre, la sala d’exposicions del Centre Cultural acull una mostra composta per plànols i maquetes dels diferents espais perquè els i les almussafenys comproven de primera mà com s’ha gestat aquesta recerca en la qual han sigut objecte d’estudi els 260.000 metres quadrats de parcs i jardins, la Plaça Major, el Parc de la Constitució o el Parc Rural, entre altres àrees.

A l’acte d’inauguració, celebrat el mateix 20 de setembre a les 19.30 hores i presidit per la regidora Davinia Calatayud, van assistir un gran nombre d’alumnes participants en aquest ambiciós projecte, els seus professors, així com una vintena de veïns i veïnes interessats a conèixer la visió que aquests joves creadors tenen sobre la població. Calatayud, que va acudir en representació de l’equip de govern municipal, va agrair “l’esforç demostrat per la UPV i l’alumnat en el desenvolupament del treball”, titulat ‘Almussafes, urbanisme i paisatge’.

“Sens dubte som els almussafenys i almussafenyes els que hem de decidir com volem que siga la nostra localitat en el futur, però per a açò necessitem comptar amb l’opinió dels experts, els qui ens poden orientar i assessorar sobre qüestions que nosaltres no controlem amb eixa profunditat”, explica l’edil.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.