El Club de Córrer Peus Quets presenta la XXX Volta a Peu a Sueca

El Club de Córrer Peus Quets presenta la XXX Volta a Peu a Sueca
  • La sala Moret als Porxets albergà el dijous la presentació de la XXXª Volta a Peu a Sueca i la inauguració de la exposició de “30 anys sense parar”.

Amb la presència del regidor d’ Esports i Cultura Vicent Baldoví fou exposat l’ esdeveniment, fita rellevant a la història del Club, pel president J. Ramon Monjo i per Toni Llòpis, responsable de la mostra. Abans se fiu un tomb per tots i cadascú dels cartells que mostren anys per any instantànies dels moments més entranyables, simpàtics i divertits que han marcat la trajectòria de Peus Quets.

Al darrere de totes aquestes imatges que il·lustren trenta anys d’ activitat esportiva, principalment la cursa a peu, s’ hi veu un munt de vivències, de patiment, de confraternització, d’ alegries i penes i tants altres sentiments que no cabrien aquí. Any rere any veiem desfilar proves esportives, molts corredors i ben poques corredores, en uns principis com ho va ser Assumpta Cebolla, pionera de les corredores populars al final dels 80 i principis dels 90.. Sortosament apreciem que poc a poc, als últims anys, la presència femenina s’ ha fet més abundant, en la mateixa proporció que les famoses curses populars s’ han multiplicat i creixen a gran velocitat per tot arreu del la Ribera, del Estat i del Món sencer.

Els panells, confeccionats per Toni Llopis, son el relat gràfic dels “30 anys sense parar” i dibuixen amablement la trajectòria del Club de Córrer Peus Quets, on fins i tot traspuen les diverses èpoques, els “règims” canviants, els distints mandats que ha suportat o dels que s’ ha beneficiat la entitat.

Se recordà que després de la escissió al sí de peus Quets de l’ any 2012, van ser sumades dos seccions esportives més, una de bicicleta i l’ altra de senderisme. Des de llavors el Club no ha parat de créixer.

Passats estos prolegòmens de la inauguració de la exposició fotogràfica de les tres últimes dècades que copsà el segon punt d’ interès de la convocatòria se va passar al vi d’ honor acompanyat d’ un xicotet àgape preparat per a celebrar aquest important aniversari. Aquest va ser el tercer punt d’ interès de la reunió.

Sempre s’ està a gust, copa en ma, picotejant uns “saladets” o xoricets de còctel. Este esperat moment amenitzà el final de la reunió, provocant l’ intercanvi d’ impressions, les xerrades entre tots i cadascun dels presents i alguna broma sobre la fisonomia de tal o tal altre corredor, amb espessa melena allà pels 80’s o sense… panxa ni budell, avui, calb com una pedra o amb un perfil més… inflat!

Deduïm un saludable futur sentint les paraules que allà se pronunciaren tant als parlaments del responsables de Peus Quets i del Regidor com en les converses al voltant de la taula del vi d’ honor. Nova sang, i si no renovació d’ idees, si altres maneres de fer. Se van agrair a tots els presents l’ esforç desenvolupat, la feina feta, el recolzament de l‘ Ajuntament i la imprescindible col·laboració de la Associació contra el Càncer de Sueca en la preparació i celebració de la Caminada anual de Peus Quets. Amunt Peus Quets i força!

Joanot Presencia


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.