Detinguts per estafar a més de cinquanta persones amb lloguers falsos a Cullera

Detinguts per estafar a més de cinquanta persones amb lloguers falsos a Cullera
  • El matrimoni implicat sol·licitava l’avançament de la meitat dels diners i després no tornaven a contactar amb els afectats

La Guàrdia Civil, en el marc de l’operació “Alquuilofalso”, ha detingut a un matrimoni que vivia a València per realitzar estafes mitjançant anuncis de lloguers vacacionals falsos a Cullera.

El passat mes d’abril de 2017, a la caserna de Cullera van tenir coneixement de possibles estafes a través d’internet on s’oferien apartaments vacacionals inexistents.

Immediatament s’inicià l’operació “Alquuilofalso”, per part de components d’aquesta unitat, a fi de poder localitzar, identificar i detenir a l’autor o autors d’aquests fets.

Gràcies a les perquisicions obtingudes, els agents encarregats de l’operatiu van aconseguir detenir a València a un matrimoni format per una dona de 32 anys i un home de 45 anys, tots dos de nacionalitat espanyola implicats en delictes d’estafa.

Aquestes persones oferien falsos apartaments per a l’estiu en Cullera a través de diferents pàgines en internet. El preu estipulat era lleugerament inferior al preu de mercat.

Sol·licitaven l’ingrés de la meitat de l’import del lloguer en concepte de reserva, facilitant-los diferents nombres de comptes bancaris; i una vegada rebut l’ingrés de les quantitats, no tornaven a contactar amb els clients.

Els perjudicats eren, en la seua majoria, famílies amb menors al seu càrrec i domicilis en altres Comunitats Autònomes (Madrid, Andalusia, País Basc, Navarra, Galícia) fins i tot estafats que provenien de França. El total d’afectats per aquests fets ascendeix a 52 persones, que haurien abonat 20.000 euros en concepte de senyal per apartaments fantasmes.

En el registre realitzat per la Guàrdia Civil en el domicili en el qual resideixn els suposats autors, obtingueren gran quantitat de documentació relacionada amb els fets investigats, documentació d’entitats bancàries, telèfons mòbils des dels quals els autors es posaven en contacte amb els perjudicats, així com dos ordinadors utilitzats pels autors per a inserir els diferents anuncis.

Les diligències han passat al Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 6 de Sueca.

R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.