A set dies del trenta aniversari de Peus Quets… i no paren!

A set dies del trenta aniversari de Peus Quets… i no paren!
  • Com quasi sempre, molt que contar. Com sempre, una mica per tot arreu. I com sempre prou coses, i prou bones!

Burjassot celebra la 5ª edició de la 10K Solidària Divina Pastora en benefici de AVAPACE, la Associació Valenciana d’ Ajuda a la Paràlisis Cerebral. Solidari com ningú, Toni Llopis s’ hi apunta i allà se troba amb Luis Felix Martínez, al qui Peus Quets fa pocs anys fiu un homenatge i un reconeixement a la seua trajectòria esportiva.

Recordarem al públic en general que Luis Felix va ser, al 2014, campió d’ Espanya de 10000m en veterans de més de 40 anys. Este fora sèrie guanya la 10K de Burjassot en 33’29. El nostre Toni Llopis, lluny de quedar-se enrere se supera fent 46’59, i que conste que a Burjassot, construït sobre unes colines, com Paterna, Rocafort o Godella, sols hi ha pujades i baixades, o dit d’ una altra manera que a Toni, corrent a 4:42, no li regalen els 46 minuts i pico aconseguits en meta fent el 11 entre 63 Veterans B!

Deixem l’ Horta Nord per a desplaçar-nos al Camp de Túria, a Benaguasil. Àngels Riera i Ramon Monjo corren la XIª Pujada a la Montieleta. Un 10K que va a carregar-los a les cames amb 200m de desnivell positiu. La Montieleta es un promontori que domina el nord oest de la població, amb el Santuari de la N. S. de Montiel presidint la cima del turó. Com finalment, tot allò que puja baixa, Ramon, a 4:28, tanca el crono en 44’30 i Àngels, tot i sent 10000m duríssims, ho fa en 1h04’23. De Ramón tenim tots clar que ho pot fer, però l’ aplaudiment s’ el mereix Àngels, i el qui vulga comprovar perquè, que s’ hi apunte l’ any que ve!

Tornem a prop de casa, a Carlet. La XXVª Volta a Peu a la Vila de Carlet aprofita la ocasió per a imprimir als dorsals una ma violeta estigmatitzada pel signe femení, el símbol del cercle coronant la creu invertida, fent-se així reso de la valenta lluita que mantenen les dones contra el maltractament i els abusos masclistes.

Allà a Carlet en son 14 els inscrits a més de la filla de Pilar Ferrús, Maria, que fa el seu primer 10000. Una joveneta que corre bé, tranquil·lament, amb poders, força i fons. De perseverar, en pocs mesos trobarem una jove que baixarà dels 50 minuts els deu kilòmetres. Continuant en la línia encetada de la joventut, Cristina Rojo corre una bona carrera. 59’52, ara que a penes comença a fer Running, es un bon resultat. Anar per baix de l’ hora en aquesta distància es un bon resultat.

No em dona prou lloc aquest full per a citar a tots i cadascú dels Peuets i Peuetes que van córrer a Carlet, però evidentment haig de remarcar els 40’56 que firma en meta Fran Navarro, seguit per Manu Lena, 41’17 i els 47’40 de Paco Mompó, Veterà C. També haig de lamentar la lesió de menisc o ròtula que va suportar Fran i que el portà a l’ Hospital de la Ribera en acabar la cursa carletina. Va a ser un llarga temporada la que deixarà a Fran fora dels Circuits i carreres populars. Resignació i capficar-se en la feina de rehabilitar eixe genoll maltractat. Doncs ànims i força Fran!

Diumenge de matí, Pascual Azorín batalla la “Cors de Ferro” a Iàtova. 24 kilòmetres a la zona de l’ embassament de Forata. 1er Yatova Trail en un preciós entorn, encara verd enguany, però dur i dur! 824m positius de desnivell, dels que ofereixen poc descans, que quant no te trauen els pulmons a la gola, te seguen les cames per les anques! Partint de les afores, a l’ Avinguda Diputació-Passeig de l’ Alberca, van a endinsar-se a l’ alta muntanya de la Foia de Bunyol. El riu Juanes, el Motrotón, la Rambla de l’ Horteta, els tolls de la Carbonera o la cova de las Palomas… En tornar a meta, Pascual haurà fet els 24K en 3h39’36! A la Serra Martès això és un èxit. Poder, resistència i cervell moblat com cal per a la muntanya!

Ara, a preparar la XXXª Volta a Peu a Sueca, la nostra! Va de bo! En menys d’ una setmana estarem atabalats i nerviosos, conscients del repte. A per ell!

Joanot Presència
Peus Quets


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.