Cullera adjudica les obres per a eliminar els dos punts negres dels Collaos

Cullera adjudica les obres per a eliminar els dos punts negres dels Collaos
  • El projecte contempla un parell de rotondes i un carril bici a manera d’anell verd des de la Font del Gegant fins a la carretera del Far

L’Ajuntament de Cullera ha adjudicat les obres que eliminaran els dos punts negres dels Collaos en la confluència d’estes transitades vies rurals amb l’antic tram de la CV-502, la popularment coneguda com a doble revolta del Club de Tennis.

cullera-primer-collao-set-2017

Camí del Primer Collao

El projecte contempla la construcció de dos rotondes en el primer i el segon Collao que evitaran la situació actual en la qual, fruit de la distracció, molts conductors circulen en sentit contrari pel vell tros de la CV-502 que antigament era de doble sentit i des de la construcció del tram alternatiu va passar a ser solament d’un.

El regidor d’Urbanisme, Juan Vicente Armengot, ha indicat que encara que en la zona no s’han produït accidents de molta gravetat sí que solen donar-se constants situacions de risc motiu pel qual el govern municipal considera prioritària esta actuació.

Les obres contemplen a més la creació d’un nou tram de carril bici que s’iniciarà en la Font del Gegant fins al primer Collao i es perllongarà per este camí fins a enllaçar-lo amb el ja existent en la carretera del Far, completant així un anell verd en la zona nord del municipi.

Els treballs tenen un cost previst de 150.000 euros i són finançats per la Diputació de València, que ha cedit el vell tram al consistori perquè siga este el que a partir d’ara el  mantinga. El projecte es va forjar el passat mes d’octubre amb la visita al municipi del diputat provincial de Carreteres, Pablo Seguí, qui va analitzar sobre el terreny la situació de la mà de l’alcalde, Jordi Mayor.

Així mateix, la Policia Local de Cullera estudia en estos moments modificar el sentit de la circulació en el primer Collao, que podria passar a ser d’un sol sentit des de la vella CV-502 en direcció a la carretera del Faro, mentre que el segon Collao seguiria sent de dos sentits.

Amb esta mesura es reduirà l’actual perillositat de la zona, ja que l’estretor i falta de visibilitat del Primer Collao així com l’enorme ús que fan els veïns de Cullera del mateix generen conflictes en la circulació.

Les obres podrien iniciar-se en el mes d’octubre, ha apuntat Armengot, qui calcula que si no hi ha cap imprevist podrien estar concloses durant els primers mesos de 2018.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.