L’Ajuntament d’Almussafes aposta i contracta energia elèctrica 100% renovable

L’Ajuntament d’Almussafes aposta i contracta energia elèctrica 100% renovable
  • El consistori acaba d’adjudicar el subministrament amb la certificació d’energia amb garantia d’origen verd

El passat mes de juny, l’Ajuntament d’Almussafes va contractar amb l’empresa Iberdrola energia amb certificació de garantia d’origen, per un volum estimat de 2.232.670 kWh en barres de central, la qual cosa suposa que un 100% de l’energia contractada prové exclusivament de fonts exclusivament renovables.

Amb esta iniciativa, aplicada als 44 punts de subministrament existents en el municipi, l’executiu mostra el seu compromís d’aplicar en les seues instal·lacions els principis climàtics i energètics de la Unió Europea. L’acord també possibilitarà que s’optimitze la potència instal·lada i que es minimitzen els costos.

A més, les instal·lacions futures que es duguen a terme en la localitat també es contractaran davall esta premissa de potenciar el màxim respecte al medi ambient, reduint al mínim les emissions de CO2 i d’altres gasos contaminants.

“És la primera vegada que el nostre ajuntament aplica esta mesura, amb la que ens assegurem que tota l’energia consumida té el seu origen en fonts renovables i amb això també des de la nostra administració local lluitem contra el canvi climàtic i les terribles conseqüències que el mateix està desencadenant en el nostre planeta”, explica el primer edil, Toni González.

Tal com s’especifica en el document contractual, la companyia li va a brindar un tractament comercial diferencial a l’Ajuntament d’Almussafes, a través d’un gestor personal i un servici d’atenció permanent que serviran per a canalitzar la totalitat de les gestions comercials i incidències generades.

El compromís de l’executiu amb la protecció del medi ambient també se substantiva en altres accions com la generalització dels sistemes d’enllumenat públic LED en el nucli urbà, amb resultats patents quant a reducció del consum, eficiència energètica, estalvi econòmic, disminució de la contaminació lumínica i millora de les xarxes d’il·luminació en conjunt.

Així mateix, el consistori municipal iniciarà, l’any que ve 2018, la instal·lació del mateix sistema en el parc industrial Joan Carles I, una vegada concloses totes les obres de renovació i substitució de l’enllumenat públic en el nucli urbà, de les que tan sols resta l’execució d’un 35%.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.