Aracaladanza tanca el diumenge el MIM amb l’estrena en terres valencianes de ‘Vuelos’

Aracaladanza tanca el diumenge el MIM amb l’estrena en terres valencianes de ‘Vuelos’
  • Després d’inspirar-se en figures com René Magritte, El Bosco i Joan Miró per als seus anteriors muntatges, la companyia madrilenya, especialitzada en públic familiar, beu ara geni Leonardo de Vinci

Vuelos de Aracaladanza per al públic familiar tancarà demà diumenge en el Bernat i Baldoví la 28a Mostra Internacional de Mim (MIM) després de cinc intenses jornades plenes dels millors gestos escènics i carregades d’emocions. Els xicotets espectadors podran gaudir també d’altres espectacles dissenyats especialment per a ells.

Després d’inspirar-se en figures com René Magritte, El Bosco i Joan Miró per als seus anteriors muntatges, la companyia madrilenya Aracaladanza, especialitzada en públic familiar des de fa 21 anys, beu en Vuelos del geni Leonardo de Vinci, qui va treballar per a fer realitat la utopia.

Reconeguda amb nombrosos guardons, com el Premi Nacional de Teatre per a la Infància i la Joventut, l’espectacle ofereix un univers fascinant a través de la dansa i la imaginació per a embellir la realitat i transformar-la màgicament.

Com explica Enrique Cabrera, director de la companyia, “és una obra amb moltíssima fragilitat, on el públic no solament veurà dansa. Veurà, i escoltarà i olorarà el món de Leonardo da Vinci i d’Aracaladanza. I sobretot, deixarà volar la seua imaginació. La imaginació ens fa lliures i, per tant, millors”.

Arribaran també per primera vegada a la Comunitat Valenciana els asturians Zig Zag Danza amb Aupapá, un espectacle destinat per a bebès de zero a tres anys. Una proposta gestual i coreogràfica de gran precisió i sensibilitat amb un artefacte escenogràfic singular creada per a interactuar amb els xicotets espectadors i que siguen aquests els qui decidisquen el que succeeix a cada moment.

Des de l’any 2000, la companyia explora els territoris limítrofs entre el moviment i la teatralitat amb un treball en el qual la llum, l’espai sonor i escènic comparteixen protagonisme amb el llenguatge corporal per a donar lloc a una línia de treball molt personal.

I per a injectar el verí del teatre als xicotets espectadors, el festival els proposa iniciar-los en el món del circ i les arts escèniques a través de Ludi Planet. Un espai de jocs i habilitats creat per Scura Produccions, que estarà durant tot el matí del diumenge en la Plaça de l’Ajuntament de Sueca. Un recinte ple d’atraccions perquè els xicotets de la casa juguen a dominar el seu cos amb malabars, xanques i altres propostes.

La programació del diumenge també inclou l’última representació que la Cia.Quitter farà de Tant de bo i la que realitzarà, per la seua banda, Svalbard de All genius all idiot, així com Exposició Mulïer, creació escènica de la Cia. Maduixa. Del balanç i valoració de la 28a edició de la Mostra internacional de Mim s’informarà en la pròxima nota de premsa.

MIM

Diumenge,  17 de setembre:
De 11:30 a 14:00h Exposició Mulïer, creació escènica de la Cia.Maduixa.
Espai Claros – Els Porxets

11:30h Zig Zag Danza (Astúries) amb Aupapá ––per primera vegada a la Comunitat Valenciana. (35’)
Casal Jove

De 11.30h a 14:00h Scura Produccions (Vila-real) amb Ludi Planet. Espai de jocs, malabars i habilitats.
Plaça Ajuntament

12:30h Zig Zag Danza amb Aupapá. (35’)
Casal Jove

17:30h Zig Zag Danza amb Aupapá. (35’)
Casal Jove

De 18:30 a 22:00h Exposició Mulïer, creació escènica de la Cia.Maduixa.
Espai Claros – Els Porxets

18:30h Cia.Quitter amb Tant de bo. (20’)
Sala d’Exposicions Els Porxets

19:00h Aracaladanza (Madrid) amb Vuelos ––estrena a la Comunitat Valenciana. (60’)
Centre Municipal Bernat i Baldoví

20:00h Cia.Quitter amb Tant de bo. (20’)
Sala d’Exposicions Els Porxets

20:30h Svalbard (Suècia) amb All genius all idiot- per primera vegada a la Comunitat Valenciana. (60’)
Poliesportiu Cobert

Programació completa al web del festival


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.