El MIM es bolca divendres en les arts de carrer i la conquesta d’espais insòlits

El MIM es bolca divendres en les arts de carrer i la conquesta d’espais insòlits

La tercera jornada de la 28a Mostra Internacional de Mim a Sueca (MIM) estarà marcada demà divendres per l’exhibició d’arts de carrer i la conquesta d’espais insòlits. Espectacles que conviuran al costat dels de sala i en els quals l’avantguarda gestual, circense i dancística i les seues infinites possibilitats brillaran en la major festa escènica del gest de l’estat espanyol.

En el seu afany per explorar nous reptes artístics, la companyia mallorquina La Mecànica donarà demà regna solta en la Plaça de l’Ajuntament de Sueca -18:00h i 20.15h- a Els Rabinovich. El seu director artístic, Pau Bachero, se serveix de la destresa dels músics per a crear una joia teatral que combina el teatre físic, la música i el clown. Un espectacle itinerant que podrà veure’s per primera vegada a la Comunitat Valenciana dins del marc del MIM.

Bolcada en el teatre-circ, la jove companyia de Vila-real Xa Teatre desembarcarà també en la plaça pública -18:45h- amb The audition. Una peça còmica de circ i acrobàcia en la qual dues ballarines es presenten a una audició de dansa clàssica, una prova que acabarà sent un divertit duel damunt d’un trapezi per a demostrar qui mereix emportar-se el protagonisme.

I amb l’objectiu de buscar un somriure en el silenci i traure el costat més humà de les persones, els catalans Brincadeira inundaran els carrers de la capital de la Ribera Baixa a les 19.45h amb els ritmes frenètics de Vertical. La fusió musical acompanyada d’una potent expressió corporal i les coreografies impossibles articulen aquest espectacle en el qual la disciplina es transforma en art i que podrà veure per primera vegada el públic valencià.

El teatre de carrer passarà el relleu al teatre de sala amb l’estrena en la nostra comunitat de Pluja, que ens descobrirà a les 20:00h en el Casal Jove la màgia i la intimitat teatral que desperta la unió de l’art de Guillem Albà i Clara Peya. En el seu espectacle, Premi Innovació en la Fira Titelles Lleida, Peya posa la música com a pianista i compositora i Albà el seu món multidisciplinari -titelles, gest, teatre visual, etc.- per a emprendre un viatge divertit i poètic a la recerca d’un refugi contra la vulnerabilitat.

La façana de l’històric Ateneu del Socorro serà l’escenari -21:15h i 22:30h-, per la seua banda, en el qual l’artista polièdric Andrés Blasco, Truna, oferirà el seu espectacle A la balconada en el qual amb una estètica retrofuturista combina música experimental i cinema de monstres.

Des de Suècia, la companyia Svalbard arriba per primera vegada a terres valencianes amb All genius all idiot,  proposta que incideix en els absurds de la vida usant el circ extrem per a remarcar la faceta més animal del comportament humà. L’espectacle, que acollirà el Poliesportiu Cobert a les 23:00h, furga en les costures del circ contemporani i ho barreja amb el teatre, la comèdia física i la música en viu per a crear una peça original de to surrealista i d’una gran netedat tècnica. L’espectacle (públic +12 anys) ha rebut el Premi a la Millor peça de circ i teatre físic en Adelaida Fringe 2016.

I a la mateixa hora, en les taules del Centre Municipal Bernat i Baldoví coneixerem en Hullu les relacions entre els éssers més estrambòtics d’una comunitat. Un muntatge, Premi al Millor Espectacle en la Fira de Titelles de Lleida i en el Festival TAC de Valladolid, en el qual els francesos Blick Theatre aborden el tema dels trastorns mentals amb en el moviment expressiu del circ, el clown i les marionetes amb les quals difuminen les fronteres entre bogeria i seny hipnotitzant la mirada de l’espectador.

I passada la mitjanit, el festival posarà la guinda escènica a la seua tercera jornada “mimera” amb l’estrena en terres valencianes de FAR, un espectacle de dansa aèria de la catalana Cia. Estampades que es desenvoluparà en el Campanar de Sant Pere a les 00:15h. Tres personatges tenen la clau d’aquesta talaia. Allí viuen, passegen i formen part del seu engranatge que demà despertarà per a donar veu a les seues pedres.

MIM

Divendres, 15 de setembre:
17:30h La Negra amb En els núvols. (45’).
Sala d’Exposicions Els Porxets

18:00h La Mecànica (Mallorca) amb Els Ravinovich ––per primera vegada a la Comunitat Valenciana. (40’). Plaça Ajuntament i final Plaça Sant Pere.

De 18:30 a 22:00h Exposició Mulïer, creació escènica de la Cia.Maduixa.
Espai Claros – Els Porxets

18:45h Xa Teatre (Vila-real) amb The Audition. (40’)
Escenari Plaça de l’Ajuntament

De 19:00h a 23:30h Instal·lació d’aire Arrima’t a la música.
Plaça Ajuntament

19:45h Brincadeira (Catalunya) amb Vertical ––per primera vegada a la Comunitat Valenciana. (30’)
Itinerant Carrer Sequial

20:00h Guillem Albà & Clara Peya (Catalunya) amb Pluja ––estrena a la Comunitat Valenciana. (40’)
Casal Jove

20:15h La Mecànica amb Els Ravinovich. (itinerant 30’)
Plaça Ajuntament i rodalies

20:45h A Tempo Dansa / Pepa Cases amb De traca. (25’)
Plaça Ajuntament

21:15h i 22.30h Truna (València) amb A la balconada. (30’)
Façana Ateneu del Socorro – Carrer Sequial

23:00h Svalbard (Suècia) amb All genius all idiot- per primera vegada a la Comunitat Valenciana. (60’)
Poliesportiu Cobert

23:00h Blick Theatre (França) amb Hullu ––estrena a la Comunitat Valenciana. (60´)
Centre Municipal Bernat i Baldoví

23:00h Guillem Albà & Clara Peya amb Pluja. (40’)
Casal Jove

00:15h Cia. Estampades (Catalunya) amb FAR ––estrena a la Comunitat Valenciana. (25´)
Campanar Sant Pere

00:45h Brincadeira amb Vertical. (40min)
Itinerant Plaça Sant Pere i final en esplanada Casal Jove

Programació completa al web del festival


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.