El MIM estrena dijous ‘En els núvols’ per a parlar sense paraules sobre diferents i rebutjats

04_LANEGRA_enelsnuvols_MariaCardena

En els núvols / MARIA CARDENA

L’estrena absoluta d’En els núvols de La Negra, el circ social de La Finestra Nou Circ, la reflexió poètica i dancística sobre els refugiats DeTraca de A Tempo Dansa i la instal·lació Arrima’t a la música, protagonitzen demà dijous la segona jornada de la 28a Mostra Internacional de Mim a Sueca (MIM).

Consolidat com el festival de teatre de gest més important d’Espanya i un dels més destacats d’Europa, el MIM acollirà demà l’estrena absoluta a les 17:30h en la Sala d’Exposicions Els Porxets d’En els núvols, un teatre de llum i colors sobre ovelles i gats negres.

Es tracta de la primera producció de la recent creada companyia La Negra que ha unit a tres grans talents valencians, Carlos Amador, Diego Guill i Xavo Giménez, amb l’objectiu de crear espectacles per a xiquets que parlen sobre els diferents, els solitaris o els rebutjats, a través d’un llenguatge poètic i visual.

En En els núvols, les bombolles de sabó es converteixen en titelles i la imaginació s’apodera de tot quan la realitat et dóna l’esquena.

La Finestra Nou Circ irromprà a les 18:30 en l’escenari de la Plaça de l’Ajuntament amb Circ Social. Un espectacle que arriba al MIM com una intervenció socioeducativa de circ social en el qual 13 joves en risc d’exclusió i persones amb discapacitat intel·lectual ens mostraran a través de la dansa, la màgia, els malabars, equilibris i l’humor, on resideix la fórmula de la felicitat.

Després de més de dotze anys de trajectòria A Tempo Dansa, dirigida per l’actriu, ballarina i coreògrafa Pepa Cases, oferirà a les 19:30 en l’esplanada del Casal Jove el seu espectacle De Traca. Una ballarina, la participació del públic i l’olor a pólvora són els ingredients d’aquesta peça que reflexiona d’una manera tendra i poètica sobre els refugiats i de com ens posicionem davant aquest problema de traca.

I patrocinada per Bankia i emmarcada en el projecte de l’Institut Valencià de Cultura de creació de nous públics per a les arts audiovisuals, escèniques i musicals, el MIM comptarà demà dijous -de 19:00h a 22:30h en la Plaça de l’Ajuntament- amb la instal·lació d’aire amb sensors sonors Arrima’t a la música. El seu objectiu és captivar la curiositat i les mirades dels vianants que passegen per la ciutat, i que persones de totes les edats s’acosten a gaudir d’una acció artística en el carrer per a promocionar la música.

MIM

Dijous, 14 de setembre:
10:30h La Negra (València) amb En els núvols –Estrena absoluta. (45’). Sessió escolar.
Sala d’Exposicions Els Porxets

17:30h La Negra amb En els núvols. (45’)
Sala d’Exposicions Els Porxets

18:30h La Finestra Nou Circ (València) amb Circ Social. (45’)
Escenari Plaça de l’Ajuntament

19:30h A Tempo Dansa / Pepa Cases (Vila-real) amb De traca. (25’)
Esplanada Casal Jove

De 19:00h a 22:30h Instal·lació d’aire Arrima’t a la música.
Plaça Ajuntament

22:30h Okidok amb Slip experience. (45’)
Escenari Plaça de l’Ajuntament.

Programació completa en el web oficial


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.