Ports reforça l’escullera de protecció contra inundacions a Cullera i “deixadesa” de la CHJ

Ports reforça l’escullera de protecció contra inundacions a Cullera i “deixadesa” de la CHJ
  • Tortajada carrega contra la CHJ: «No han netejat el riu i si tornen a haver-hi temporals, les platges de Cullera seran un abocador»

La Conselleria d’Obres Públiques porta a terme estos dies treballs de reforç de l’escullera de protecció del marge dret del Xúquer a Cullera. Ho fa després que el govern municipal haja sol·licitat esta actuació per a reduir el risc d’inundacions i de despreniments en la carretera que transcorre al costat del riu.

El passat hivern Ports ja va actuar en un tram del mateix marge i ara les labors se centren just enfront del port pesquer, ha explicat el regidor de Platges i Serveis Exteriors, Salva Tortajada. «El compromís és que ens reforçaran tots els trams fins que s’aconseguisca canalitzar el riu de forma òptima», ha detallat.

Les obres empren pedres d’escullera una zona crítica cada vegada que hi ha episodis de fortes avingudes, com va ocórrer en reiterades ocasions l’hivern passat, recorda el regidor.

La CHJ no actua
Tortajada ha agraït la bona predisposició del Consell per a atendre les reivindicacions de Cullera, actitud que al seu parer contrasta amb la «deixadesa» de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ), denuncia l’edil.

El cullerenc lamenta que la CHJ «haja deixat passar un any més sense netejar com toca el riu de canyes i brutícia» el que fa témer al consistori que si tornen a repetir-se les situacions de riuades viscudes entre desembre i març passats «les platges de Cullera tornaran a ser l’abocador de la brutícia de la ribera del Xúquer».

Tortajada ha lamentat que l’organisme gestor de la conca del riu «haja fet el mínim» en esta matèria «i tal com hem pogut comprovar recentment en els vols de reconeixement per al tractament de la mosca negra des de l’aire es veu a la perfecció com no s’ha retirat la vegetació dels marges, la qual cosa ens condemna a tindre les platges plenes de residus».

En eixe sentit, l’edil ha recordat que el municipi, a través de la regidoria de Medi ambient que dirigix Hugo Font, ha fet els seus deures en matèria de neteja de barrancs durant l’estiu.

Per contra, «la suecana María Ángeles Ureña —presidenta de la CHJ— s’ha despreocupat totalment i seguix tenint, per exemple, l’assut de la Marquesa ple de porqueria», assenyala Tortajada. «Açò després acaba en les platges i som els cullerencs els qui paguem amb els nostres impostos la deixadesa de la Confederació», ha posat en relleu.

Finalment, Tortajada ha reiterat la seua petició que la CHJ active un pla d’actuacions urgents «perquè si no complixen amb la seua comesa, quan les platges s’òmpliguen amb el seu fem haurem de plantejar-nos accions més enllà de les queixes».

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.