Almussafes s’uneix a la ‘Ruta de la Salut’ per a promoure la prevenció de malalties

Almussafes s’uneix a la ‘Ruta de la Salut’ per a promoure la prevenció de malalties
  • La iniciativa, impulsada per la Diputació de València, realitzarà una parada en la localitat el pròxim dimarts 12 de setembre, a les 17 hores, en el Centre Cultural

La promoció dels hàbits de vida saludables i la prevenció de malalties constitueixen una constant dins dels diferents plans i campanyes desenvolupats per la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament d’Almussafes durant l’any. D’aquesta forma, el consistori pretén conscienciar als veïns i veïnes de la importància de cuidar-se per a evitar complicacions en el futur.

Per aquest motiu, el projecte “Ruta de la salut”, impulsat per la Diputació de València en 2014 amb l’objectiu d’“augmentar el nivell de salut de la població valenciana incrementant la prevenció en les patologies més habituals i millorant els coneixements en pràctiques saludables”, ha inclòs a Almussafes dins de la llista de poblacions que acolliran les activitats vinculades a aquesta iniciativa, que es desenvolupa en col·laboració amb l’Hospital General de València.

La localitat s’ha adherit a aquesta campanya per primera vegada aquest 2017, edició en la qual també participaran altres 11 municipis d’entre 5.001 i 15.000 habitants, i celebrarà la seua trobada el pròxim dimarts 12 de setembre, a les 17 hores, en el Centre Cultural. Durant la vesprada, els assistents, que podran accedir de forma lliure i gratuïta, aprendran qüestions relacionades amb aspectes tan importants per a la salut com l’obesitat, el risc cardiovascular  o les malalties respiratòries.

“Estem plenament compromesos en aconseguir la millor qualitat de vida possible per als almussafenys i les almussafenyes i per això hem decidit participar en aquesta ruta, que està oberta a tots els col·lectius de ciutadans i que esperem siga ben rebuda”, assenyala el regidor de Sanitat de l’Ajuntament d’Almussafes, Faustino Manzano.

Desenvolupament de la sessió
El personal sanitari de l’Hospital General de València informarà sobre la necessitat d’una bona nutrició i de l’exercici físic per a evitar la diabetis, aportarà consells per a prevenir ictus i infarts i parlarà del EPOC, l’apnea del somni, la grip, la vacunació, l’osteoporosi, la artrosis i d’altres malalties reumatològiques i dels ossos.

El programa de l’acte inclou la realització de tallers d’exercici físic en la mateixa sala de conferències del Centre Cultural, que és on es durà a terme la trobada, per a promoure l’ensenyament de dinàmiques per a la prevenció i control de símptomes en patologies existents en esquena, muscles, malucs i genolls.

Per a completar l’agenda de la “Ruta de la Salut”, que aquest 2017 passarà per un total de 70 municipis de la província de València, i que està coordinat per un equip de professionals format per metges, infermers i nutricionistes, s’habilitarà un espai en la sala annexa per a la realització de diverses revisions mèdiques, en els quals els almussafenys i les almussafenyes, de totes les edats, podran sotmetre’s a diferents proves mèdiques per a mesurar els paràmetres relacionats amb el risc cardiovascular, la pneumologia, la nutrició, l’osteopatia i la prevenció del càncer i s’instal·larà una taula informativa en la qual s’oferiran consells per a portar uns hàbits saludables.

Per a Manzano, “serà una magnífica oportunitat per a acostar als veïns i veïnes senzilles pautes amb les quals poder portar una vida més sana, a la vegada que es realitzen xicotetes revisions mèdiques que poden detectar paràmetres anormals quant a massa corporal, tensió arterial i problemes ossis, entre uns altres”.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.