La Policia Local de Sueca retira més de trenta armes lúdiques de dos comerços del Perelló

La Policia Local de Sueca retira més de trenta armes lúdiques de dos comerços del Perelló

La Policia Local de Sueca ha confiscat, en les darreres setmanes, més de trenta pistoles i un fusell, per a l’activitat lúdico-esportiva, en dos locals comercials de El Perelló. Entre els exemplars es comptava amb armes detonadores, armes de gas i armes de resort, totes de 4ª categoria, que requereixen d’un permís o comunicació expressa a la Delegació de Govern o a la Guàrdia Civil per a la seua comercialització.

Les armes requisades, que són rèpliques quasi exactes dels exemplars reals que pot utilitzar qualsevol cos de seguretat, estaven exposades en aparadors i a la venda al públic sense cap tipus de control.

Tot i que no suposen una amenaça física al ciutadà, si no són utilitzades degudament, poden comportar un determinat risc i resultar perilloses si no es té coneixement de la seua manipulació, pel qual requereixen d’una llicència específica per al seu ús, transport i tinença, que es sol·licita a l’administració local per poder emprar-les en les zones autoritzades.

Es tracta, en concret, d’armes lúdico-esportives d’airsoft i paintball el funcionament de les quals pot ser accionat mitjançant moll resort, aire o gas comprimit, que disparen projectils de polímers biodegradables i que poden contindre en ocasions líquids i gels en el seu interior.

L’actuació va tindre lloc a partir d’una denúncia ciutadana que va alertar de la seua comercialització i de l’ús indegut del producte. Les armes requisades s’han dipositat a la caserna de la Guàrdia Civil de Sueca, l’òrgan competent del seu depòsit.

Segons apunta la Policia Local de Sueca, els comerços en qüestió al·leguen desconéixer el procediment administratiu per a la comercialització d’este tipus de producte i l’edat mínima per a la seua venda (menors a partir de 14 anys acompanyats per pare/mare o tutor responsable i amb la corresponent llicència), el desconeixement però, no els exculpa de la corresponent denúncia que se’ls ha aplicat per infracció greu, segons es contempla a la normativa de Seguretat Ciutadana.

La Policia Local de Sueca, de manera paral·lela, va procedir a la inspecció de la tenda multipreu, un dels dos comerços als quals s’ha confiscat el producte i a partir d’esta ha obert un procediment administratiu per tal que el local s’ajuste a les normes mínimes de seguretat per poder exercir l’activitat comercial amb totes les garanties.

Ajuntament de Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada