Fortaleny rebrà 85.000 euros de la Diputació per a millorar les instal·lacions de l’escola

Fortaleny rebrà 85.000 euros de la Diputació per a millorar les instal·lacions de l’escola
  • L’ens provincial destina 710.000 euros per a actuacions de manteniment en cinc col·legis de la Ribera

La Diputació de València ha aprovat destinar 710.000 euros als municipis d’Alzira, Benifaió, Massalavés, Turís i Fortaleny  perquè des dels consistoris s’escometen actuacions de conservació i manteniment en un total de cinc centres d’Educació Infantil i Primària radicats en aquestes localitats. Aquesta partida pressupostària forma part del primer Pla Municipal de Manteniment d’Escoles, en el que participen de forma conjunta la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i els Ajuntaments de les comarques valencianes.

En concret, s’actuarà en un total de quatre centres de la comarca de la Ribera Alta: el CEIP García Lorca, d’Alzira (130.000 euros); el CEIP Santa Bàrbara, de Benifaió (230.000 euros); el CEIP Blasco Ibáñez, de Massalavés (85.000 euros); i el CEIP Joaquín Muñoz, de Turís (180.000 euros). A més, en la comarca de la Ribera Baixa, també s’intervindrà al CEIP Sant Antoni Abat de Fortaleny (85.000 euros) per tal de millorar l’estat de les seues instal·lacions.

Maria Josep Amigó ha recordat que la competència del manteniment dels col·legis d’infantil i primària «correspon als ajuntaments, però no sempre aquestes administracions compten amb els recursos suficients per poder mantenir en òptimes condicions un parc d’escoles generalment envellit», ha indicat.

Per la seua part, el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha ressaltat que les actuacions previstes al Pla Municipal de Manteniment d’Escoles «responen a un repartiment objectiu i transparent dels recursos, atenent a criteris estrictament tècnics i pensant en la ciutadania».

El conseller ha apuntat que aquest programa «és necessari perquè durant 20 anys no s’han efectuat les inversions necessàries en infraestructures educatives ja existents», alhora que ha assegurat que permet abastar un triple objectiu: «fa possible que els Ajuntaments, escassos de recursos, puguen afrontar les inversions necessàries; permet que els i les alumnes puguen gaudir d’instal·lacions més dignes; i, finalment, s’aconsegueix millorar en eficiència energètica, sostenibilitat i respecte pel medi ambient».

La Diputació de València va decidir destinar en el pressupost de 2017 un total de set milions d’euros en ajudes directes als municipis per al manteniment dels col·legis. Per tal de quantificar les intervencions, s’han considerat les necessitats de cada centre: nombre d’alumnes, nombre de línies, metres quadrats i número de portes i finestres a canviar. Amb aquestes dades s’ha calculat un coeficient que ha servit per establir quatre trams d’ajudes: 85.000 euros, 130.000 euros, 180.000 euros i 230.000 euros.

R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.