Almussafes renova el programa d’intervenció socioeducativa adreçat a menors en situació de risc

Almussafes renova el programa d’intervenció socioeducativa adreçat a menors en situació de risc
  • El consistori, en col·laboració amb el SERVEF, contracta a una persona durant 12 mesos a jornada completa per a dur a terme el projecte

Amb l’inici del nou curs escolar, l’Ajuntament d’Almussafes reprendrà el seu Programa d’Intervenció Socioeducativa per a menors en risc d’exclusió social, una iniciativa impulsada pel Departament de Benestar Social del consistori municipal els principals objectius del qual són la lluita contra l’absentisme escolar i la inserció social dels adolescents i joves, en coordinació amb els centres educatius situats en la localitat.

D’aquesta forma, i a través de diferents propostes concretes, el projecte actua com a pont entre les actuacions dels docents i els serveis socials municipals per a potenciar els recursos de les famílies i col·laborar d’aquesta forma en l’avaluació psicopedagògica dels alumnes amb necessitats educatives especials.

“Es tracta d’un servei que ens ha donat molt bons resultats fins ara perquè ens permet realitzar una intervenció comunitària des d’un punt de vista multidisciplinari en el qual s’articulen tots els recursos al nostre abast per a facilitar el desenvolupament integral dels menors participants”, destaca el regidor de Benestar Social, Faustino Manzano.

Les accions implementades, que inclouen mesures de promoció personal, ocupacional, residencial, educativa, sociocultural i recreatives, tindran la seua continuïtat aquest nou curs gràcies a l’acord de col·laboració signat entre l’Ajuntament d’Almussafes i el Servei Valencià d’Ocupació i Formació. El SERVEF aportarà 21.140 euros i l’administració local els 6.500 euros restants, quantitat que permetrà la contractació a temps complet de la psicòloga almussafenya Estefanía Oliver Duart, que serà l’encarregada de dur a terme aquest projecte en aquesta nova edició.

La jove, que ha obtingut la major puntuació durant el procés, al que podien aspirar només menors de 30 anys inscrits en el programa de Garantia Juvenil, també es responsabilitzarà de la detecció i prevenció d’aquelles situacions de risc que conduïsquen a l’exclusió dels estudiants, del foment de la participació dels joves en diferents contextos (dins de l’àmbit familiar, social, personal, etc.) i de potenciar el treball en grup per a millorar les habilitats socials i satisfer les necessitats dels alumnes. A més de rebre el suport acadèmic necessari, els menors tenen al seu abast un servei de ludoteca i participen en tallers d’informàtica i de gestió emocional.

Durant el curs 2016-2017, el projecte va incorporar nombroses novetats, entre les quals destaca el treball directe amb les famílies triades a través d’una escola pròpia dissenyada per a promoure la seua participació. “Treballant directament amb les famílies, s’aborden les problemàtiques d’una forma global i integradora, la qual cosa facilita el suport acadèmic, social i emocional brindat als joves”, explica Manzano.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.