El Medusa deixa un impacte superior als 22 milions d’euros a Cullera

El Medusa deixa un impacte superior als 22 milions d’euros a Cullera
  • L’esdeveniment musical electrònic ha creat 1.200 llocs de treball directes i indirectes, segons els organitzadors

La quarta edició del Medusa Sunbeach Festival ha deixat un impacte econòmic superior als 22 milions d’euros a Cullera, segons les primeres estimacions provisionals realitzades hui pel consistori de la ciutat turística.

El macro esdeveniment musical ha aconseguit atraure 185.000 participants durant els tres dies de durada dels concerts, la setmana d’acampada i les festes posteriors que encara seguixen en marxa. Una xifra que supera amb escreix els 145.000 assistents de l’any passat i que convertix al festival en el més nombrós d’Espanya en la seua categoria.

D’altra banda, l’organització estima que durant els mesos previs al Medusa i durant els dies de durada de l’esdeveniment s’han creat al voltant de 1.200 llocs de treball entre directes i indirectes.

L’allau de visitants que experimenta Cullera s’ha deixat notar en l’economia de la ciutat. Hotels, apartaments, comerços, bars i restaurants han vist disparat l’increment de la demanda. Molts locals han arribat en alguns casos a esgotar existències i en el cas dels allotjaments s’ha penjat el cartell de complet.

L’alcalde, Jordi Mayor, ha assenyalat que el creixement del festival respecte a l’any anterior s’estima en un 20 % en pràcticament tots els paràmetres econòmics. Mayor assenyala que els allotjaments han estat ocupats al 100 % durant estos dies. «Molts tenien les reserves des de feia mesos i han hagut de rebutjar moltes peticions per falta d’espai», ha indicat. «Cullera està a rebentar», sentència.

De fet, com ja ocorreguera l’any passat una part important de les pernoctacions del Medusa s’han hagut de desviar fora de la ciutat, ja que el municipi no podia albergar tanta demanda. Tot açò sense oblidar la gran quantitat de turistes que estiuegen de manera habitual o esporàdica a Cullera al marge del festival.

L’hostaleria també ha treballat a ple rendiment amb diversos torns cada dia. En la majoria de bars i restaurants trobar una taula buida ha sigut una tasca molt difícil, especialment este cap de setmana. Altres empreses, com les de transport, també han hagut de redoblar  esforços i en els comerços s’han augmentat les vendes de forma exponencial durant estos dies.

El muntatge de les infraestructures és un altre dels factors a tindre en compte per a calcular l’impacte econòmic que ha beneficiat un ampli nombre d’empreses. Solament l’escenari principal de l’esdeveniment, construït per l’artista faller local Fede Alonso, ha costat un milió d’euros.

Promoció mediàtica
Però sens dubte, la projecció mediàtica del festival és un dels grans beneficis que trau Cullera. L’edició 2017 és una de les de més impacte en els mitjans pel nombre d’assistents i la talla dels artistes que han conformat el cartell.

«Cullera ha sonat amb força en tot el país com a capital festivalera, s’ha associat la marca Cullera Turismo a valors de joventut, oci, diversió i experiència vacacional completa i per a nosaltres açò és un imponderable molt important», afirma Jordi Mayor.

Dispositiu especial
Precisament, a primera hora d’este dilluns Mayor ha presidit la reunió de coordinació del dispositiu especial de neteja del Medusa 2017 juntament amb els regidors de Neteja Viària, Agricultura i Medi Ambient, Hugo Font; Platges i Serveis Exteriors, Salva Tortajada i Urbanisme, Juan Vicente Armengot.

Prop d’un centenar d’operaris componen el desplegament municipal per a retornar com més prompte millor la normalitat als carrers i camins de la ciutat, tasca a la qual se sumen els treballadors del mateix festival, encarregats de netejar el recinte.

Durant els dies de celebració del Medusa s’ha mantingut actiu el dispositiu, que ara s’intensifica amb la neteja de les zones properes —marge del riu, carrer la Bega, rotondes, Bulevard, etc.

S’han previst neteges especials amb aigua en els carrers i encara que es calcula que es necessitarà una setmana perquè tot quede impol·lut, la valoració inicial és que enguany s’ha aconseguit millorar l’efectivitat en esta matèria en comparació de les edicions anteriors.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.