Albalat ja disposa de portal web adaptat per a persones amb problemes visuals o psicomotrius

Albalat ja disposa de portal web adaptat per a persones amb problemes visuals o psicomotrius
  • Catorze nous municipis s’uneixen a aquells que, com Corbera, ja gaudien de les possibilitats d’adaptabilitat web que ofereix la plataforma ‘Inclusite’

Un total de 14 nous municipis ja compten amb portals web accessibles per a persones amb deficiències visuals o psicomotrius gràcies a la seua adhesió a la plataforma Inclusite, una aplicació que des de l’Àrea de Modernització i Desenvolupament de l’Administració Electrònica de la Diputació de València es posa al servei dels ajuntaments perquè disposen de webs adaptades i navegables per a tota la ciutadania.

En concret, de la modalitat de portals amb plantilla estàndard ja estan operatius i gaudint dels avantatges d’aquesta aplicació les localitats d’Albalat de la Ribera, Alborache, Algímia d’Alfara, Almiserà, Benetússer, Benigànim, Bocairent, Higueruelas, la Font d’En Carròs, Llutxent, Marines, Moixent i Navarrés. Mentre que Rafelbunyol també compta ja amb aquest servei, tot i que aquest municipi en la modalitat de plantilla no estàndard.

El diputat de Modernització i Desenvolupament de l’Administració Electrònica, Ivan Martí, ha assegurat que amb la incorporació d’aquests nous 14 municipis a la plataforma Inclusite «donem un pas més en el nostre propòsit de que totes les localitats de la demarcació de València compten amb portals web accessibles, per a que tots els veïns i veïnes disposen dels mateixos serveis virtuals, independentment de les seues necessitats o condicions visuals i físiques».

El diputat ha explicat que les webs municipals, «han adquirit una gran importància, fins a l’extrem d’esdevenir una eina fonamental en el funcionament de qualsevol ajuntament. Per això, és important que ningú es quede despenjat i hem de posar tot aquest potencial a l’abast de les persones, fent accessibles les webs municipals per a donar servei als nostres municipis i al conjunt de la ciutadania», ha indicat Martí.

Al llarg dels exercicis 2016 i 2017, «la Diputació de València completarà una inversió propera als 92.000 euros per tal d’afavorir l’adaptabilitat dels portals web, en un programa on els consistoris només es comprometen a abonar la seua subscripció a la plataforma», la qual té un cost de 245 euros anuals per municipi en el cas de les plantilles estàndard –la gran majoria–, i de 500 euros per als portals que compten amb un disseny propi i específic, ha detallat Ivan Martí.

Aquests 14 nous municipis s’uneixen a aquells que ja gaudien de les possibilitats d’adaptabilitat web que ofereix la plataforma Inclusite. Es tracta d’Utiel, Alfarb, Almàssera, Corbera, Gilet, Piles, Benigànim, L’Eliana, Sedaví, Casas Altas, Pinet, Rotglà i Corberà, Vallés i Carcaixent. Així com també la Mancomunitat de Les Valls, la Mancomunitat de La Serrania i la Mancomunitat de la Canal de Navarrés.

Eina gratuïta i multifuncional
Inclusite és una eina que facilita l’accés a continguts i serveis web. Es tracta d’una solució innovadora capaç de proporcionar una major accessibilitat i usabilitat web a tots els usuaris d’Internet, independentment de la seua edat o capacitats.

Aquesta plataforma no té cap cost per a l’usuari, no necessita de software o hardware addicional i ofereix quatre formes diferents de navegació totalment autònomes, que milloren l’accessibilitat i la navegabilitat d’un portal web.

Al sistema Inclusite es pot accedir a través del teclat adaptat –número reduït de tecles– per a persones amb discapacitat visual o que presenten limitacions a causa de l’edat; mitjançant el mode Dialogant, pensat per a persones amb mobilitat reduïda o absència d’extremitats superiors. La tercera tipologia d’interface funciona amb modulació de so i està adreçat a persones que acrediten problemes de vocalització o paràlisis severes. Finalment, existeix una quarta modalitat que incorpora lectors de pantalla per a totes aquelles persones que naveguen per Internet amb el suport d’aquest dispositiu.

Diputació de València


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.