Avís taronja per pluja i groc per tempestes per a dimecres i dijous

Avís taronja per pluja i groc per tempestes per a dimecres i dijous

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha decretat l’alerta taronja per pluges a la Ribera i comarques valencianes de més al sud des de les 12 de demà, dimecres, fins a la mateixa hora de dijous.

La precipitació acumulada en una hora podria arribar als 40 litres per metre quadrat segons la mateixa font oficial. A les 6 de la matinada s’activarà l’avís groc pel mateix risc i per tempestes. Aquesta situació de risc per temporal es mantindrà fins a les 12 hores de dijous.

El risc extrem d’incendis forestals en la majoria de comarques valencianes en el qual ens trobem avui, amb temperatures d’entre 36 i 39 graus, passarà a baix/mitjà si es produeixen les precipitacions previstes.

Seguiment i detalls en temps real:

incendi-muntanya-carles-corbera-8-agost-2017Dos conats d’incendis forestals a Corbera
La tronada d’anit va provocar dos incendis simultanis a Corbera, un a la Muntanya de Carles, molt prop del poble, i l’altre a la zona de la Malla Verda. El primer llamp no arriba a prendre del tot, tot i que s’ha reactivat a primera hora del dia d’avui.

La ràpida reacció dels veïns, en telefonar al 112, va ser determinant perquè en menys de mitja hora es presentaren els bombers a l’àrea afectada. El Voluntariat Mediambiental de Corbera també va estar al costat de la Policia Local, Guàrdia Civil, responsables de l’ajuntament i els bombers, col·laborant indicant els accessos al lloc afectat per tal que l’actuació dels bombers es desenvolupara amb fluïdesa.

El foc fou controlat i extingit en dos hores. Sebla ser que el rellamp que caigué a la Muntanya de Carles ha reactivat el foc a primera hora d’avui, possiblement a causa del vent sec de ponent que bufava al voltant de les 9 del matí. La ràpida intervenció d’un mitjà aeri l’ha sufocat ràpidament.

RBi


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.