El PP planteja la restauració del conjunt arquitectònic de la Casa Sinyent de Polinyà

El PP planteja la restauració del conjunt arquitectònic de la Casa Sinyent de Polinyà
  • El complex alberga una casa senyorial d’estil gòtic en la qual es pretén situar un centre de referència del món rural

El diputat nacional per la província de València, Juan Vicente Pérez, ha plantejat en el Congrés dels Diputats l’impuls de la conservació i restauració del conjunt Arquitectònic de la Casa Sinyent a Polinyà del Xúquer per constituir un referent europeu gràcies a la seua “determinant” contribució a la recerca i innovació del sector agrari.

Així, ha explicat que la Finca Sinyent és un projecte d’experimentació agrària que AVA-ASAJA desenvolupa amb la finalitat de realitzar assajos i transferir els resultats a la recerca de forma “ràpida i eficaç”.

Es tracta, ha indicat d’un projecte “sense antecedents en l’àmbit de les organitzacions agràries europees” que cerca “completar el treball que es realitza des de les administracions” i “donar resposta a les necessitats del sector agrari en un capítol tan decisiu per al futur del sector com és la recerca i la innovació”.

Des de la seua arrancada en 2011, més del 95% de la superfície disponible per a assajos agronòmics es troba plantada ja siga per cultius històricament implantats a la Comunitat com a noves alternatives que poden obrir “interessants nínxols de mercat”.

El centre ocupa una extensió de 25 hectàrees en el terme de Polinyà del Xúquer, en un entorn agrícola i paisatgístic de gran valor mediambiental. La Finca Sinyent disposa a més d’una sèrie d’edificacions amb múltiples usos que estan cridats a exercir un destacat paper a l’hora de traslladar a la societat els valors de l’agricultura i el món rural.

D’aquesta manera, i a més de la casa central, el centre de reg, el magatzem agrícola i l’aula de formació, el complex alberga una casa senyorial d’estil gòtic en la qual es pretén situar un centre de referència del sector.

Pérez ha destacat el paper desenvolupat per *AVA perquè “ha avançat amb pas ferm en el desenvolupament d’una estructura cada vegada més forta i moderna”. Així, ha titllat de “imparable” l’última etapa de creixement de l’entitat “tant en la seua capacitat reivindicativa com a negociadora en defensa dels interessos del camp valencià”.

Partit Popular


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.