El projecte EDUSI conjunt Almussafes-Benifaió entra en la seua fase de participació pública

El projecte EDUSI conjunt Almussafes-Benifaió entra en la seua fase de participació pública
  • Tots dos Ajuntaments posen a la disposició dels ciutadans una enquesta per a conèixer les seues inquietuds sobre el desenvolupament urbà sostenible

Després d’una fase prèvia d’estudi sobre les necessitats concretes en aspectes relacionats amb el desenvolupament sostenible, i que s’ha dut a terme des dels diferents departaments municipals de les localitats d’Almussafes i Benifaió, el projecte que ambdues poblacions estan elaborant de manera conjunta amb l’objectiu d’optar a les ajudes concedides pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) arriba a les veïnes i veïns.

Els equips de govern municipals, en col·laboració amb la consultora Enerlis, acaben de publicar en la pàgina web de l’Ajuntament d’Almussafes l’enquesta que sondeja l’opinió dels ciutadans per a elaborar l’estratègia DUSI, que arreplegarà els desafiaments futurs en l’àmbit del desenvolupament urbà i que servirà com a eina de planificació estratègica per a impulsar iniciatives en aquests territoris des d’una perspectiva “intel·ligent, sostenible i integradora”.

“Una vegada més, els ciutadans i ciutadanes de la localitat adquireixen un paper protagonista en la presa de decisions transcendentals per al futur d’Almussafes”, assegura el regidor de Participació Ciutadana, Andrés López. “Necessitem la seua opinió per a acostar la gestió municipal a les necessitats i inquietuds dels nostres veïns i veïnes, per la qual cosa els emplacem a emplenar l’enquesta a la qual es pot accedir de manera molt senzilla en el nostre portal web municipal”, recorda l’edil.

En el qüestionari, que està organitzat en dues parts i plantejat per a poder emplenar-se en pocs minuts, s’interpel·la als usuaris sobre aspectes com les emissions de carboni, el foment de la mobilitat urbana sostenible, la promoció de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) en l’administració electrònica local, la protecció i desenvolupament del patrimoni cultural i natural, la rehabilitació de zones degradades o la reducció de la contaminació atmosfèrica i acústica.

Prèviament a aquesta fase de consulta pública, cada població ja ha dut a terme dues sessions de participació, una amb els agents econòmics i socials i una altra amb la ciutadania, ambdues celebrades en el cas d’Almussafes durant el mes de juny en la sala de conferències del Centre Cultural.

Fons FEDER
Almussafes i Benifaió s’han unit en aquest projecte per a poder accedir a les convocatòries de finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional, entre els requisits del qual es troba que els candidats pertanguen a unitats territorials de més de 20.000 habitants, xifra que se supera sumant el nombre de persones empadronades en tots dos municipis. La subvenció concedida, que estaria dirigida a respondre a objectius estratègics basats en el coneixement i la innovació, l’ús eficaç dels recursos i la cohesió econòmica, social i espacial, podria ascendir a més de cinc milions d’euros.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.