Compromís porta a la Ribera Baixa la seua campanya per un tracte financer just

Compromís porta a la Ribera Baixa la seua campanya per un tracte financer just

El passat divendres Compromís presentava a la seu de la Mancomunitat de la Ribera Baixa en Sueca la seua campanya per un #TracteJust, una campanya per evidenciar la doble discriminació que pateixen les valencianes i els valencians per part de l’Estat, ja que a la manca d’inversions territorials, en la que el territori valencià està a la cua respecte a la resta d’autonomies, cal sumar també la falta de finançament. Així els valencians malgrat tenir una renda per càpita inferior a la mitjana estatal, aporten a les arques de l’Estat com si estigueren per damunt de la mitjana.

En l’acte van participar Raquel Tamarit, Alcaldessa de Sueca; Aitana Mas, Directora General de Transparència i Participació i Joan Baldoví Diputat i portaveu de Compromís al Congrés Espanyol.

Raquel Tamarit, que va aportar el punt de vista municipalista, va posar sobre la taula les reivindicacions que tenen els ajuntaments davant l’actual sistema de finançament així com l’esforç que es fan diàriament per poder donar els millors serveis als ciutadans. Tamarit destaca que “Amb un finançament just, la Generalitat podria millorar l’atenció als nostres majors, l’educació dels nostres xiquets o solucionar el problema de la contaminació de l’aigua”.

Per la seua banda, Aitana Mas, va fer valdre la feina que estan fent des de la Generalitat i la tasca de desenrunament de la desfeta del Partit Popular. Per a Aitana Mas és important que malgrat l’infrafinançament del País Valencià, les polítiques del Govern del Botànic estan obtenint resultats pel fet d’estar duent a cap una gestió transparent i honesta. A més, Mas, va senyalar un dels principals problemes que està tenint la Generalitat és la falta de personal, ja que la Taxa de Reposició imposada pel Govern de l’Estat impedeix que la Generalitat puga cobrir les necessitats de personal.

Per concloure, Joan Baldoví es va mostrar satisfet perquè la reivindicació d’un millor finançament i una major inversió de l’Estat al País Valencià cada vegada és més visible i va estenent-se a tots els sectors de la societat valenciana. Per a Baldoví “en el temps que estem en les institucions hem aconseguit que el debat sobre el finançament siga una prioritat en l’agenda política valenciana”.

Mocions a la majoria d’ajuntaments de la comarca
Com a pas previ a la campanya per un #TracteJust i en la mateixa línia, Compromís ha presentat mocions “Per un Finançament Just” a la majoria dels ajuntaments, per tal d’instar tant al Govern Central a dur a terme una reforma immediata del finançament autonòmic a més de dur a terme les inversions territorialitzades i d’acord amb el pes poblacional, així com promoure des de l’administració local accions per fer pedagogia de la necessitat d’una reforma del sistema de finançament. Aquesta moció ja ha estat presentada en ajuntaments com Almussafes, Sollana, Cullera, Corbera i Riola i està previst que en les setmanes vinents també es presente a Sueca, Favara i Llaurí.

Compromís


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.