Es preveia un mes bo i finalment aixà ha sigut. L’ocupació turÃstica a Cullera tanca juliol amb uns bons resultats. La mitjana de pernoctacions en la localitat costanera s’ha situat en el 76 % en el global del mes.
Esta xifra consolida de forma clara la recuperació del principal motor econòmic del municipi, ja que l’ocupació iguala la de 2016, quan en el mateix mes ja s’aconseguiren les millors dades de tot el perÃode de crisi.
Els números els ha facilitat este matà la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Cullera. L’alcalde, Jordi Mayor, s’ha mostrat content perquè «sens dubte és una molt bona notÃcia per a l’ocupació, els empresaris i l’economia local».
En eixe sentit ha valorat que la recuperació del motor econòmic de la ciutat «és sens dubte una realitat després de passar per una travessia pel desert durant els anys més durs de la crisi». «Podem dir que el turisme de Cullera ja ha eixit del clot», ha afirmat el primer edil.
Cullera encadena aixà cinc mesos de bona ocupació turÃstica, una ratxa positiva que es va iniciar en Falles, tingué la seua continuïtat en Setmana Santa, durant les Festes Majors i en uns mesos de maig i juny notablement millors del que solia ser habitual.
«La temporada allarga i açò ens ompli de satisfacció perquè era un dels nostres objectius de govern, ja que redunda en benefici de l’ocupació; els empresaris opten per contractar abans i mantindre a la plantilla durant perÃodes més llargs», remarca l’alcalde.
Creixement en els hotels
Per tipologia d’allotjaments, els hotels han sigut els que millor comportament han registrat amb una mitjana d’ocupació del 86 % —quatre punts per sobre de 2016— amb alguns establiments que van arribar a penjar el cartell de complet i molts d’ells per damunt del 90 %.
Els apartaments turÃstics van seguir el mateix comportament de 2016 i van igualar la xifra amb un 80 % de ple. Com a nota diferenciadora, enguany els usuaris han sigut més previsors i les reserves s’han avançat diversos mesos, trencant la tendència de les arribades d’última hora que havien sigut la constant durant els últims exercicis.
Els apartahotels han treballat a un bon nivell i la mitjana d’ocupació s’ha acostat al 70 % mentre que els hostals i les pensions s’han situat en el 70 i el 73 % respectivament.
Atencions
Una altra dada interessant és l’increment de les atencions en la Tourist Info. Esta variable ha experimentat un creixement del 5 % mentre que les demandes d’informació ho fan en un 18 %. El 24 % han correspost a visitants estrangers. Un altre factor que cal no perdre de vista és el fet que la demanda del turisme nacional torna a créixer i agafa força.
El comportament dins del mes ha seguit la tendència habitual amb una segona quinzena més forta. Els caps de setmana han aconseguit prà cticament en ple absolut. En hostaleria s’han hagut de fer diversos torns encara que entre setmana ha sigut més fà cil aconseguir taula. La despesa mitjana per comensal ha pujat lleugerament, apunten des de l’Associació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Cullera.
Retencions i llargues esperes
Este cap de setmana Cullera ha tornat a registrar una alta afluència. Des del divendres durant les hores punta s’han produït retencions en els accessos a la localitat i la circulació per les principals vies interiors ha sigut difÃcil. Com a mostra, la mitjana d’espera el dissabte a la nit per a aconseguir un lloc d’aparcament en el pà rquing municipal de la Rada fou de 30 minuts.
Agost, de gom a gom
Agost comença també amb excel·lents perspectives. Molts allotjaments estan ja quasi al complet. Els hotels tenen una mitjana del 90 % de reserves per a la primera quinzena mentre que els apartaments estan al 95 %. Els apartahotels tenen previsions d’arribar al 85 % i els hostals estan al 95.
La major arribada de visitants en el mes vacacional per excel·lència i la coincidència amb el Medusa Sunbeach Festival, que enguany espera batre rècord d’assistència, fan que el sector turÃstic es fregue les mans.
Ajuntament de Cullera