Sueca i Cullera recullen més de 6.300 firmes per recuperar consultoris a les platges

Sueca i Cullera recullen més de 6.300 firmes per recuperar consultoris a les platges
  • Ribera Salud obrirà en agost uns pocs dies a la setmana els consultoris

3.606 persones subscriuen la petició de l’Ajuntament de Sueca en la qual s’exigeix a Ribera Salut, l’empresa concessionària de la gestió sanitària en la comarca, la reobertura del consultori de la Platja de Les Palmeres i el Mareny Blau i el retorn del servei complet al consultori de El Perelló per atendre amb totes les garanties el volum de població que es comptabilitza a les platges de Sueca i les seues Entitats Locals Menors, més del doble de l’habitual al llarg de l’any.

La campanya de recollida de signatures, que ha durat vora 15 dies, es va iniciar el passat dijous, 13 de juliol, després de la celebració d’una trobada entre els alcaldes dels municipis afectats i la directora general de l’Alta Inspecció Sanitària de la Conselleria de Sanitat, Isabel González, convocada davant l’immobilisme de l’empresa després d’haver estat requerida per la mateixa Conselleria per restablir els serveis.

Les poblacions afectades per les retallades en els nivells d’atenció sanitària a la zona marítima i la mateixa Conselleria han constituït un front comú per tractar de resoldre la situació i en oposició al pla de vacances d’estiu plantejat per l’empresa concessionària pel qual es prescindia del servei del consultori auxiliar de Les Palmeres i es redueix el servei als desplaçats només al matí, a El Perelló, al contrari del que estava previst en un principi: atenció matí i vesprada i servei nocturn d’urgències.

“La quantitat de signatures recollides en pocs dies és reveladora. El malestar de la ciutadania és patent, este és un servei molt funcional sobretot per als nostres majors, que són aquells a qui no resulta tan fàcil desplaçar-se” ha apuntat l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, i ha continuat “seguirem reclamant sempre allò que considerem que és just, allò al qual tenim dret, davant del responsable, siga una empresa privada o, més endavant i amb la reversió de la concessió, Conselleria”.

L’Ajuntament ha redoblat els seus esforços, en les últimes setmanes, per tal de fer manifest el malestar general i l’oposició a la reducció del servei a la zona costanera; tot amb la complicitat dels veïns. Tamarit ha volgut fer palés també el seu agraïment a la ciutadania, en general, als col·lectius de veïns i a tots els establiments i les farmàcies de Sueca, Les Palmeres, el Mareny Blau, El Perelló i el Mareny de Barraquetes que han col·laborat en la recollida de signatures i s’han mostrat disposats en tot moment a convocar als veïns a manifestar-se i mostrar el seu rebuig a les retallades en el nivell d’assistència sanitària a la zona marítima.

Reobertura del consultori de la platja de Les Palmeres a l’agost
En els últims dies, la coordinadora del CSI de Sueca ha fet arribar al consistori una comunicació oficial en la qual informa de l’obertura del consultori auxiliar de la platja de Les Palmeres el pròxim mes d’agost, tots els dimarts i els dijous, de 12:00 a 14:00 hores. A la mateixa es sol·licita que es condicione el consultori per a tal efecte, però el consistori ha comprovat que les instal·lacions dels consultoris d’estiu, supervisades per l’Ajuntament, han estat tot este temps en perfecte estat i plenament condicionades per funcionar en qualsevol moment.

La notícia de la la rectificació de Ribera Salut, en el cas de Les Palmeres, ha sigut ben rebuda per l’Ajuntament, això no obstant, el consistori considera que el servei serà encara insuficient i ha sol·licitat que s’estudie la possibilitat d’obrir almenys tres dies a la setmana, que és el mínim que es considera necessari per tal de garantir un servei bàsic a la ciutadania.

Ajuntament de Sueca


Cullera arreplega més de 2.700 signatures contra les retallades en els consultoris

  • Les rúbriques mostren una enorme disconformitat popular amb l’actuació de Ribera Salud

El rebuig dels veïns de Cullera a les retallades en els consultoris sanitaris de la platja realitzats per Ribera Salud queden clars amb les 2.763 signatures que l’ajuntament ha arreplegat en el marc de la campanya municipal perquè l’empresa concessionària de la gestió sanitària en la comarca preste una millor atenció durant l’estiu en la zona costanera.

Amb esta acció conjunta de veïns i autoritats locals, els signants donen el seu suport a l’Ajuntament de Cullera i a la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana en demandar que el consultori de l’Oasi i el del Far amplien els seus horaris i tornen als de fa dos anys.

D’esta manera, s’exigix que l’Oasi oferisca atenció sanitària matins i vesprades, així com urgències el dissabte. En el cas del Far, s’han reduït a 2 les hores de consulta diàries, quan anteriorment s’oferia servici de 9.00 h a 15.00 h.

També reclamen que es reòbriga el consultori del Racó en les mateixes condicions que els anteriors, ja que porta dos anys tancat. Este centre mèdic és de gran importància a l’estiu a causa de la gran afluència de turistes en l’àrea i seguix tancat per segon any consecutiu malgrat que l’ajuntament ha invertit en el mateix per a adaptar-lo a les necessitats tècniques que li exigia Ribera Salut i que l’empresa va posar com a excusa per a tancar-lo.

Des de l’Ajuntament de Cullera i la Conselleria de Sanitat s’estan redoblant els esforços per a resoldre esta situació i es va formar un front comú amb els ajuntaments de Sueca i les EATIM del Perelló i el Mareny de Barraquetes en oposició al pla d’acció seguit per Ribera Salud.

En estes setmanes els veïns del Far han realitzat diverses mobilitzacions al costat de la seua alcaldessa pedània, Joana Mas, a les quals també es va sumar l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor. En elles exigien a Ribera Salud una prestació sanitària responsable que anteposara uns servicis bàsics als seus propis interessos mercantilistes. L’objectiu era demostrar com d’insuficients resultaven les escasses hores oferides pel consultori del Far i gràcies a este esforç van aconseguir que les consultes s’ampliaren de dos a cinc dies i van aconseguir que s’atengueren als no empadronats a Cullera.

Saturació del centre de salut
No obstant això, esta xicoteta ampliació es mostra sens dubte insuficient i no ha satisfet als veïns, tal com demostra la massiva recollida de signatures. De fet, el centre de salut principal de Cullera, el de la Diagonal del País Valencià, registra una saturació constant amb demores de més de tres hores d’atenció als pacients a causa de la major afluència com a conseqüència de la reducció horària en els consultoris de la costa.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.