Diputació aprova destinar 2,3 milions per a la finalització dels centres socials de Sueca

Diputació aprova destinar 2,3 milions per a la finalització dels centres socials de Sueca
  • El centre d’atenció a persones amb diversitat funcional intel·lectual permetrà incrementar la dotació del Centre de Dia i Residència en 80 places i promourà la creació de 60 nous llocs de treball

La Diputació de València ha aprovat la concessió d’una ajuda a l’Ajuntament de Sueca, per valor de 2.279.962 euros, per a l’execució de la tercera fase de les dues edificacions especialitzades en atenció de persones amb diversitat funcional intel·lectual que agrupen d’una banda, un Centre de Dia i una Residència, i, d’altra, un Taller Ocupacional. El projecte de finalització de les dues edificacions s’emmarca dintre del programa d’inversions en serveis i infraestructures socials mitjançant la col·laboració establerta entre la Diputació de València, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i els Ajuntaments.

La vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, ha explicat que amb l’inici del programa d’execució d’aquests dos centres socials «des de la Diputació de València s’esmena un dèficit social de Sueca i de la comarca de la Ribera Baixa en el seu conjunt». Un projecte coordinat per diferents administracions que «resulta clau en les polítiques del Botànic i de la Diputació», ha reivindicat la vicepresidenta. Aquest permetrà ampliar la dotació del Centre de Dia i la Residència en 80 places –en la actualitat compta amb 40–, a més de promoure la creació de prop de 60 nous llocs de treball.

Així mateix, Maria Josep Amigó ha valorat «l’intens treball realitzat des dels consistoris per obtenir els fons necessaris i formar part del mapa de necessitats dissenyat per la mateixa Conselleria en matèria d’infraestructures socials», alhora que ha advocat per «unir esforços entre administracions». En aquest sentit, ha explicat que la col·laboració entre corporacions es produirà en tres nivells: «El consistori aporta els terrenys, la Diputació inverteix en la construcció, i la Generalitat dotarà el centre de recursos per fer front a les despeses derivades de funcionament i de personal».

Les actuacions previstes a Sueca, però també les de Llíria, Paterna i Carcaixent, «constitueixen les primeres residències públiques que es construeixen en els últims 20 anys a la Comunitat», ha indicat la vicepresidenta. «Dues dècades en les quals les prioritats dels nostres governants estaven molt lluny de dotar places d’atenció per a persones amb discapacitat mental o per a menors».

El projecte per a Sueca es realitzarà en dos edificacions diferents. Una primera contindrà la Residència i el Centre de Dia en un edifici que ja es troba parcialment construït, destinat actualment a Taller Ocupacional. Per la qual cosa, s’escometrà la construcció dels 997,19 m2 restants, dels quals només s’ha procedit en fases anteriors a la fonamentació i una part del forjat sanitari, i s’habilitarà com a Residència amb 40 noves places, més dos llits de respir; i com a Centre de Dia, per a 40 usuaris, havent-se previst una reestructuració de la zona de serveis higiènics i vestidors, per habilitar un nou taller al Centre de Dia. També es procedirà a la dotació de les instal·lacions del servei de cuina i bugaderia, necessaris per al seu funcionament.

D’altra banda, al segon dels edificis es modificaran els serveis generals, i s’habilitarà una sala d’usos múltiples i informàtica per a 40 usuaris. També comprendrà la tercera fase la demolició de l’antic edifici destinat a taller ocupacional, i l’habilitació dels espais exteriors de la parcel·la destinats a aparcament, altres serveis, accessos, zones verdes i recreatives.

Al respecte, l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, ha remarcat que aquest projecte «naix amb una vocació comarcal, pel fet d’atendre a un sector amb necessitats», ha apuntat. Tamarit ha explicat que des del Consistori «portem molt de temps treballant perquè aquest projecte siga una realitat i poder oferir serveis socials de qualitat als nostres veïns i veïnes». Així mateix, ha posat l’accent en el «referent» que representa Sueca «com a municipi que treballa per oferir serveis de qualitat en atenció social i persones amb discapacitat», ha incidit.

Diputació de València


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.