El govern de Cullera conclou la urbanització del Camí al Mar 40 anys després

El govern de Cullera conclou la urbanització del Camí al Mar 40 anys després
  • L’ajuntament assumix les obres que corresponien a l’agent urbanitzador per a complir una reivindicació històrica dels veïns

Quaranta anys. És el temps que han hagut d’esperar els veïns de Camí al Mar per a vore acabada la urbanització del seu carrer, en ple passeig marítim de Cullera. Les obres han conclòs estos dies després que l’ajuntament haja decidit assumir l’actuació davant la falta de desenvolupament del sector urbanístic en el qual s’enquadra  esta zona residencial.

cullera-cami-al-mar-juliol-2017-2La reivindicació havia sigut constant per part dels veïns, que tenien una finca en ple passeig marítim sense el carrer acabat. Després d’anys de queixes i falta de solucions, finalment el nou govern municipal va decidir intervindre perquè en paraules de l’alcalde, Jordi Mayor, «és el més just per als veïns» i a més «posa fi a una mala imatge» en ple front marítim.

Este matí Mayor ha visitat la zona acompanyat pel regidor de Serveis Exteriors, Salva Tortajada i el d’Urbanisme, Juan Vicente Armengot. Alguns residents s’han acostat per a expressar-li la seua satisfacció. Mayor ha explicat que tot i que el cost de l’actuació ha sigut assumit pel consistori després s’haurà de carregar a l’agent urbanitzador.

Encara que al principi es va planificar una actuació provisional, finalment s’ha optat per acabar la urbanització «perquè l’altra possibilitat no hauria solucionat el problema dels veïns», que havien d’aguantar un carrer sense asfaltar i problemes d’accessibilitat.

La reurbanització aporta a més un valor afegit als baixos de la zona, molts dels quals havien quedat inutilitzats per a ús comercial per l’estat impracticable del carrer.

Tortajada ha detallat que després de l’estiu es duran a terme els treballs pertinents de jardineria per a igualar el tros de carrer urbanitzat a la resta de la plaça amb la qual confluïx, on s’emplacen populars marques comercials com ara Burguer King o Decathlon.

Inundacions
Paral·lelament, l’empresa mixta Aigües de Cullera ha portat la canalització de les aigües pluvials. S’ha actuat en el barranc que baixa des de la muntanya i que en episodis de pluges torrencials suposa un perill per la quantitat d’aigua que acumula. De fet, hi ha hagut ocasions com en les passades pluges de l’hivern en les quals l’aparcament, que està per sota del nivell del carrer, s’ha convertit en una vertadera piscina. Ara s’evitarà que la zona i l’aparcament municipal de la Rada, contigu, es neguen.

El carrer Camí al mar està enquadrat en la Unitat d’Execució 36/2 del Pla General. La zona se situa al costat del passeig marítim i acumula dècades sense urbanitzar-se per diferents conflictes amb els agents encarregats d’esta funció. Eixa circumstància ha demorat la conclusió de la via i la dotació amb els serveis més bàsics.

La Unitat d’Execució 36/2 ha estat embolicada en polèmica des dels seus inicis, ja que es va haver de retirar la condició d’agent urbanitzador al titular d’este dret per incompliment. La zona comprén l’aparcament de la Rada, un dels de major capacitat del municipi, i en estos moments la seua urbanització final es troba en compàs d’espera.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.