Més de 5.000 persones es reuniran el dissabte a Almussafes en l’Homenatge a la Paella

Més de 5.000 persones es reuniran el dissabte a Almussafes en l’Homenatge a la Paella
  • Enguany s’han inscrit 370 ciutadans més, els qui han pogut triar entre l’elaboració pròpia o els calders gegants cuinats per Galbis

L’Ajuntament d’Almussafes ja té a punt tots els detalls per a dur a terme una nova edició del tradicional Homenatge a la Paella, un esdeveniment gastronòmic i social que enguany aconsegueix la seua trenté vuitena edició superant les inscripcions registrades en 2016.

D’aquesta forma, un total de 5.014 comensals, 370 més que l’any passat, es reuniran en el carrer Major de la localitat per a gaudir d’una vetlada eminentment festiva que girarà entorn del plat valencià més internacional.

Si es comparen xifres, enguany augmenta el nombre de persones que han decidit optar per les paelles gegants elaborades per l’empresa Galbis, que sumen 4.569, la qual cosa suposen 536 més que en 2016, i descendeixen els comensals decantats per l’elaboració pròpia, que passen de 611 a 445.

D’aquesta forma, el dissabte 22 de juliol, a partir de les 22 hores, la principal via del nucli urbà es convertirà una vegada més en l’epicentre d’un acte plenament arrelat en el calendari festiu i que portarà als carrers la cocció d’un total de quatre paelles de grans dimensions i d’altres 38 elaborades per sengles quadrilles.

Per a fer efectives les inscripcions, que havien de realitzar-se a través d’un formulari específic i lliurar-se entre l’1 i el 12 de juliol en la recepció del Centre Cultural, els interessats havien d’indicar el nombre de DNI i si estaven o no empadronats en el municipi, atès que la quantitat de no residents no podia superar el 20% dels comensals de cada fullet d’inscripció. En el document comprovant de la reserva de plaça s’arreplega tota la informació necessària per al correcte desenvolupament de l’esdeveniment.

Normativa
Així, es recorda als inscrits que els comensals que opten per les paelles gegants seran servits en la taula, així com la beguda i l’aperitiu corresponents. Per als quals decidisquen elaborar les seues pròpies paelles, s’habilitarà un espai en el carrer València, a continuació del carrer Major, per a la realització de les mateixes i tindran reservada taula en els voltants. Els ingredients de les paelles cuinades pels participants es repartiran el mateix dissabte 22 de 17 a 18 hores, aportant el resguard que acredite la inscripció.

Demà divendres 21, començaran els treballs d’habilitació del mobiliari urbà necessari per a la celebració d’aquesta activitat, per la qual cosa el carrer quedarà tallada al trànsit amb l’objectiu de col·locar les taules i les cadires que s’utilitzaran durant la mateixa.

Encara que enguany les festes no conclouran amb les paelles, ja que com a novetat s’ha programat per al pròxim dissabte 29 de juliol la “Festa Tardeo”, la vetlada d’aquest dissabte sí incorporarà, com sol ser habitual, una discomòbil, que es desenvoluparà fins a la matinada en la Pista Polivalent.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.