Cullera ultima detalls de l’espectacular Certamen de Música de Cine

Cullera ultima detalls de l’espectacular Certamen de Música de Cine
  • Les bandes de Yátova, Atarfe i Zújar competixen en una cita única a Espanya que posa en valor les bandes sonores cinematogràfiques

El dissabte 29 de juliol se celebrarà a Cullera la huitena edició del Certamen Nacional de Bandes de Música de Cine. Un esdeveniment que no té parangó a la resta d’Espanya en el qual imatges d’algunes de les pel·lícules més aclamades del panorama cinematogràfic internacional s’entremesclen amb les seues bandes sonores interpretades en directe.

La música de la gran pantalla, moltes vegades eclipsada per l’espectacularitat de les imatges de les pel·lícules, tindrà el seu moment per a brillar en este festival en el qual les agrupacions musicals es convertixen en les protagonistes de la vetlada cultural. D’esta manera, proporcionaran al públic la màgia de la música en directe, una sensació que no pot igualar-se veient una pel·lícula en el cinema.

La demanda per a participar per part de les bandes musicals ha sigut més alta que mai en esta edició, la qual cosa posa de manifest el puixant interés suscitat per l’acte, destaca la regidora d’Activitats Musicals, Sílvia Roca.

La Banda Simfònica Municipal de Música «Ciudad de Atarfe» i l’Associación Cultural Virgen de la Cabez de Zújar, ambdues granadines, juntament amb la Unió Musical de Yátova han sigut les tres seleccionades per sorteig entre les deu agrupacions sol·licitants.

A totes elles se suma a més com a convidada la Banda Jove de la Societat Ateneu Musical, dirigida per Óscar Biendicho. Fora de concurs, s’encarregaran de posar el colofó a una trobada en el qual la qualitat sobre l’escenari està més que garantida.

Programa
Partitures de compositors de bandes sonores de la talla de James Horner o Joe Hisaishi constituïxen part del programa d’esta edició. Fins a set pel·lícules amb destacades bandes sonores com és el cas de «La vida és bella», «El viaje de Chihiro», «La isla de las Cabezas Cortadas» o «Cónan el Bárbaro» seran rememorades en l’auditori a l’aire lliure dels Jardins del Mercat, en el qual el consistori espera congregar a 1.200 persones. Les entrades ja estan la venda per als interessats en la Casa de la Cultura al simbòlic preu de 3 euros.

Roca ha posat en relleu que amb la seua aposta per la música de banda, «Cullera és cada vegada més una ciutat referent en el panorama musical nacional». En eixe sentit, ha recordat que a més d’este singular esdeveniment, el municipi alberga el certamen nacional més antic del país i oferix un complet cicle de concerts amateurs a l’hivern que cap altra població valenciana iguala.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.