Cullera actua contra la molesta plaga de la caparreta vermella

  • L’ajuntament vol posar a ratlla l’insecte que este estiu envaïx les zones de muntanya i amenaça les figueres de pala

Cullera durà a terme un tractament de control de la plaga de la caparreta vermella (Dactylopius opuntiae), un insecte que tot i que resulta inofensiu per als humans este estiu envaïx especialment les zones de muntanya de la localitat causant molèsties als veïns.

figuera-pala-afectada-caparreta-vermella

Figuera de pala afectada per la plaga

L’ajuntament riberenc ha decidit prendre cartes en l’assumpte i dilluns que ve, 24 de juliol, actuarà en l’àrea muntanyenca que envolta el Castell, el punt on s’ha detectat una major concentració de l’insecte.

Per este motiu, l’accés a la fortalesa per les revoltes es tancarà eixe mateix dia des de les 7.30 del matí fins a les 15.00 hores per a facilitar els treballs, ja que esta és una de les rutes més utilitzades pels veïns i turistes per a accedir al Castell.

El tractament es realitzarà sobre una extensió d’aproximadament de 4000 metres quadrats, ha informat este matí la regidoria de Medi ambient que dirigix Hugo Font.

L’objectiu del mateix és reduir les molèsties que puga ocasionar i controlar la plaga amb mecanismes poc perjudicials per a les persones i l’entorn.

«Encara que no causen picades ni suposen un perill per a la salut de les persones, és cert que este estiu hem detectat una major presència i açò alarma als veïns de la zona. Per a evitar-los les molèsties de tindre núvols de caparretes vermelles al voltant de les cases o en el mateix Castell, hem decidit actuar», comenta el responsable de l’àrea de Medi ambient.

La caparreta vermella és un insecte paràsit de les figueres de pala —planta abundant en la muntanya de Cullera— que si arriba a proliferar en grans quantitats, infesta estes espècies vegetals podent fins i tot provocar la mort de la planta. El consistori tracta a més d’evitar que la presència de l’insecte s’estenga per l’àrea muntanyenca.

dactylopius-opuntiae-web_agrologica_es

Dactylopius opuntiae / WWW.AGROLOGICA.ES

Encara que la caparreta vermella és inofensiva per als éssers humans, els mascles solen ocasionar molèsties durant l’estiu a causa del seu cicle biològic. Ho fan formant densos núvols de xicotetes bestioles voladores d’uns dos mil·límetres.

De vegades, se sol confondre amb les típiques ‘rantelles’ (mosquit comú), la qual cosa encara preocupa més als veïns. En eixe sentit, Hugo Font ha volgut tranquil·litzar als ciutadans «perquè moltes vegades ens comuniquen que tenen una invasió de mosquits però la veritat és que són caparretes vermelles».

Tractaments addicionals
Esta no és l’única plaga contra la qual actua el municipi. Des de l’hivern s’apliquen tractaments contra altres, entre les més molestes la del mosquit tigre i la mosca negra. Cullera ho fa en coordinació amb la resta de municipis de la comarca des de fa dos anys.

A més, en estos moments la regidoria de Medi ambient negocia amb la Conselleria la possibilitat d’aplicar tractaments aeris contra esta espècie de mosquit com a reforç a les accions citades anteriorment.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.