La Guàrdia Civil procedeix contra cinc persones pel robatori de més de 33.000 quilos de taronges

La Guàrdia Civil procedeix contra cinc persones pel robatori de més de 33.000 quilos de taronges
  • L’Equip Roca de Sueca ha investigat a cinc persones per la seua implicació en delictes d’apropiació indeguda

Dins dels serveis establits de forma permanent per la Guàrdia Civil de València per a evitar el robatori i comerç il·legal de productes del camp en explotacions agrícoles i en establiments de compra d’aquesta mercaderia, la Guàrdia Civil va procedir a la investigació de tres homes i dues dones, amb edats compreses entre 27 i 63 anys, de nacionalitat romanesa tots ells, com a presumptes autors de delicte continuat d’apropiació indeguda.

En aquesta actuació realitzada per l’Equip Roca de la Guàrdia Civil de Sueca es va tindre coneixement que des de feia un parell de mesos s’estaven sostraient taronges de magatzems de cítrics de la comarca de la Ribera Baixa.

Per açò i fruit de les perquisicions obtingudes per components de l’Equip Roca assentat a la capital de la Ribera Baixa, van poder comprovar el passat 11 de juliol que es tractava de cinc persones que es dedicaven presumptament a furtar la taronja i vendre-la a establiments de compra de cítrics.Per això, van ser detinguts com a autors d’un delicte continuat d’apropiació indeguda.

Els implicats realitzaven falsificacions dels documents de traçabilitat agrària, fent-se passar per propietaris de les parcel·les agrícoles, de manera que podien podent així vendre les taronges sense alçar sospites. El total de quilos presumptament sostrets ascendeix a 33.000 quilos i el benefici econòmic dels quals ascendeix a uns 5.000 euros.

Aquestes actuacions se sumen a les ja realitzades de forma contínua pels diferents Equips Roca de la Guàrdia Civil de València que gràcies a la seua preparació, especialització, juntament amb la col·laboració constant dels agricultors eviten i persegueixen la comissió de fets delictius relacionats amb el món agrícola.

Les diligències instruïdes han sigut lliurades als Jutjats de Primera Instància i Instrucció de Sueca.

O.R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.