Els advocats recorden el dret constitucional a la Justícia Gratuïta i Torn d’Ofici

Els advocats recorden el dret constitucional a la Justícia Gratuïta i Torn d’Ofici
  • “L’assistència lletrada gratuïta arriba fins a les més altes instàncies judicials”, afirma el degà dels lletrats de Sueca, Jesús Muñoz

El 12 de juliol se celebra el Dia de la Justícia Gratuïta i del Torn d’Ofici. L’efemèride està organitzada pel Consell General de l’Advocacia Espanyola amb la finalitat de reconèixer i reivindicar el paper dels advocats en l’assistència jurídica gratuïta. La data coincideix amb l’aprovació de la Llei d’Assistència Jurídica Gratuïta en 1996. Es tracta de la primera norma que regula aquest dret reconegut en l’article 119 de la Constitució Espanyola.

juliol-2017-advocats-sueca-justicia-gratuita-1En aquest sentit, l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Sueca ofereix assistència jurídica gratuïta i assigna advocats inscrits en el torn d’ofici en els ordres jurisdiccionals: Civil, Penal, De Violència Contra La Dona, Contenciós Administratiu i Laboral.

Els advocats del col·legi de Sueca es manifesten per una Justícia Gratuïta en condicions
Temen la privatització del servei públic per ser incompatible “amb la mercantilització de la seua prestació”.

Els professionals del Col·legi d’Advocats de Sueca s’han manifestat aquest matí davant la seu judicial de la capital de la Ribera Baixa per a reclamar “novament un Pacte d’Estat per la Justícia en la qual el Torn d’Ofici i la Justícia Gratuïta siguen tractats de forma rigorosa i realista”. Jesús Muñoz, degà dels lletrats col·legiats a Sueca, ha estat el responsable de llegir un comunicat en el qual ha significat que “no és comprensible que els reconeixements que en seu parlamentària es fan d’aquests serveis no siguen seguits d’actuacions efectives”.

“Sol·licitem que s’aclarisca el marc normatiu per a evitar la inseguretat jurídica i les desigualtats existents, així com una major exigència econòmica de l’Estat en aquesta matèria, amb nivells d’inversió suficients que garantisquen la qualitat del servei i prestacions dignes als professionals que ho atenen”, ha afegit.

Per al col·lectiu de lletrats, “la Justícia Gratuïta s’ha constituït com un servei públic essencial per a la defensa dels drets dels més desprotegits, garantint l’efectivitat dels principis constitucionals de llibertat, igualtat i accés a la justícia”.

Aquesta concentració de Sueca coincident amb el 12 de juliol, Dia de la Justícia Gratuïta i Torn d’Ofici, s’emmarca dins d’una mobilització general dels col·legis d’advocats i el Consell General de l’Advocacia Espanyola.

“Denunciem les situacions d’inseguretat, marginació i exclusió de sectors de població necessitats de defensa i protecció”, han manifestat, al mateix temps que han reiterat “la seua oposició a qualsevol iniciativa de privatització de la Justícia Gratuïta, sent incompatible la naturalesa d’aquest servei públic amb la mercantilització de la seua prestació”.

O.R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.