Contestació de Ribera Salut al comunicat conjunt dels ajuntaments de Cullera i Sueca

Contestació de Ribera Salut al comunicat conjunt dels ajuntaments de Cullera i Sueca

En relació al comunicat dels ajuntaments de Sueca i Cullera i les EATIM del Mareny del Barraquetes i el Perelló, volem manifestar que:

No tenim coneixement de cap Pla d’Atenció Sanitària Estival elaborat per la Conselleria de Sanitat per a la Ribera. Només tenim constància de dues cartes de la Direcció general d’Alta Inspecció com a contestació al Pla Assistencial d’Estiu del Departament de la Ribera.

En tot cas, el Pla Assistencial d’Estiu elaborat per Ribera Salut està fonamentat en dades històriques d’activitat plenament justificats i convenientment explicat davant la Conselleria. Considerem que, d’existir el citat Pla de la Consellería, hauria d’estar elaborat per la Direcció general d’Assistència Sanitària amb criteris assistencials. Per contra, la Direcció general d’Alta Inspecció ens ha remès uns escrits sense fonament ni base assistencial que han sigut paral·lelament filtrats als mitjans de comunicació.

Entenem per açò, que aquesta iniciativa s’emmarca en una estratègia de descrèdit contra Ribera Salut per a justificar la decisió de revertir el Departament a la gestió pública que no se sosté amb criteris assistencials i de satisfacció, com així ho reflecteix el propi informe del Síndic de Comptes sobre les concessions.

Per a major evidència d’aquesta incoherència, la Consellería aplica criteris totalment dispars amb altres departaments públics ja que tanca a les vesprades la majoria dels consultoris de platja, entenem que per a concentrar l’atenció en l’horari de major demanda, mentre que a la Ribera li exigeix obrir els seus consultoris de platja a les vesprades malgrat tenir els Centres de Salut de Sueca i Cullera amb assistència 24 hores i a escassos minuts de les zones de platja.

En aquest sentit, els següents consultoris de platja tancaran a la vesprada: en la província de València: Xeraco, Bellreguard, Piles, La Patacona, Port Saplaya, Canet i el Puig. En la província d’Alacant: el d’Altea i en la província de Castelló els consultoris de Peníscola, Alcocebre, Benicàssim i Oropesa.

El Departament de la Ribera està realitzant un seguiment diari de la demanda assistencial en les zones de platja per si fóra necessari augmentar o optimitzar recursos. Açò és possible gràcies a la gestió flexible i responsable que permet la gestió privada d’un servei públic. Fins avui mateix, els informes evidencien que l’activitat està transcorrent amb total normalitat, donant assistència a totes les persones dins del termini i en la forma escaient.

Quant a les zona bàsica de Sueca es garanteix una assistència òptima a l’estiu ja que es reforçarà amb personal el CSI de Sueca i assistència 24 hores i els centres del Perelló i Mareny de Barraquetes donaran assistència en horari de major demanda.

En la zona bàsica de Cullera es reforça amb personal el CSI d’aqueixa localitat amb assistència 24 hores i els centres de l’Oasi i el Far donaran assistència en horari de major demanda.

Ribera Salut

NOTÍCIA RELACIONADA:
11 juliol, 2017. El pobles costaners exploten contra Ribera Salud per mantindre tancats consultoris a les platges


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.