Més de cent esportistes gaudeixen a Sueca del campionat de futbol sala inclusiu

Més de cent esportistes gaudeixen a Sueca del campionat de futbol sala inclusiu

Divendres passat es va disputar, en les instal·lacions del Pavelló Municipal de Sueca, la segona edició del torneig Levante Cup Pro-Salut Mental de futbol sala, organitzat per la Fundació SASM, sota el lema ‘Regateja a l’estigma’.

Més de 100 esportistes es van reunir en aquest campionat de futbol sala inclusiu, que el seu principal objectiu és aconseguir la integració i normalització de les persones amb malaltia mental a través de l’esport. El torneig va estar organitzat per la Fundació SASM de Sueca, en col·laboració amb  la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana (FFCV), AEDIR i la Falla Verge de Sales, entre uns altres.

Enguany els equips convidats van ser la Selecció d’Alacant, representats per la Residència Vivesalud II; la Selecció Valenciana i la Selecció de Múrcia, representada per Afemac Salut Mental Águilas els qui, finalment, no van poder acudir al campionat per la sobtada defunció d’un dels seus jugadors, Víctor Ginés, per qui es va guardar un emotiu minut de silenci.

El torneig va comptar amb la presència de Vicente González Orduño, secretari administrador de la Fundació Santos Andrés, Santiago i Miguel, organitzadora de l’esdeveniment.

En l’estrictament esportiu, la victòria final va recaure en l’equip amfitrió de la Selecció Valenciana Pro Salut Mental. Després de la disputa dels partits, tots els participants van gaudir d’un menjar en el casal de la Falla Verge de Sals de Sueca, on es van lliurar els trofeus.

La Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana ha col·laborat activament en l’organització del torneig, mitjançant la cessió de l’equip arbitral i les vestimentes de la Selecció Valenciana Pro Salut Mental. Des de la Fundació SASM han explicat que “aquest torneig té com a objectiu aportar un major coneixement del nostre projecte en la Comunitat i, d’aquesta manera, aportar una major visibilitat al col·lectiu amb el qual intervenim per a aconseguir de manera progressiva la seua inclusió social”.

Fundació SASM


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.