Hat Man Session i el guitarrista José Luis Pardo, en el Corbera Blues Festival

Hat Man Session i el guitarrista José Luis Pardo, en el Corbera Blues Festival
  • Hi haurà una jam-session para tots els músics que vulguen participar en la festa del blues

Aquest cap de setmana se celebra la tercera edició del Corbera Blues Festival. La localitat de la Ribera Baixa tornarà a vestir-se de blues durant dos dies en la qual se succeiran actuacions de diferents bandes del panorama comarcal, regional, nacional i fins i tot internacional.

cartell-corbera-blues-2017La primera sessió serà el divendres a partir de les 22h amb Dazzling Road, una banda formada fa poc temps per músics de la Ribera que està tenint una gran progressió.

Després d’ells, seran els Nasty Boogie els que prendran l’escenari. Amb dos discos a les seues esquenes, són un dels majors referents del blues a València.

El dissabte serà quan es pose tota la carn en la graella o, en aquest cas, en el calder on es cuinarà una exquisida paella per a tots els que agraden combinar la bona música amb la gastronomia autòctona.

Al migdia, en les piscines municipals i amb la Serra de Corbera com a teló de fons, tots els músics podran participar en una jam-session que segur serà una autèntica festa. Després d’açò, l’exquisida paella calmarà els famolencs estómacs dels assistents.

La tarde-nit del dissabte serà un no parar de blues que, durant unes hores, germanarà el poble de Corbera amb la ciutat de Chicago o el Delta del Mississipí. L’espectacle començarà amb el duo Txus Blues & Jose Bluefingers, una parella que porta més de vint anys passejant el blues per recintes i festivals a colp de qualitat musical i molt humor. Després serà el torn dels Fabulosos *Blueshakers, un quintet valencià que combinen els ritmes més frescos amb els sons d’arrels, la fórmula màgica per a complaure a tot tipus de públic.

Quan la lluna ja s’haja allotjat sobre el cel mediterrani serà el torn de Hat Man Session, una de les sensacions del panorama del blues a França i guanyadors de diversos premis durant els últims anys. Un concert seu és com viatjar des de les profunditats del Mississipí fins als locals més bruts i polsosos del South Side de Chicago. L’harmònica de Marko Balland encén el seu instrument en cada xou i la profunda veu de Nasser Ben Dadoo recorda a la d’aquells vells bluesmen que tan poc van significar llavors i tanta admiració desperten en el present.

La vetlada la tancarà el trio del guitarrista argentí establit a Madrid José Luis Pardo. Considerat un dels quals millor domina el llenguatge del blues amb les sis cordes a aquest costat de l’Atlántico, el músic combina els seus gires per Europa amb visites a Estats Units, on ha tocat amb artistes de la talla de Phil Guy, John Primer, Billy Branco o Bob Margolin, entre uns altres.

L’organització de l’esdeveniment espera superar l’assistència de l’edició anterior i consolidar el Corbera Blues Festival dins del circuit nacional d’esdeveniments dedicats a aquesta música d’arrels afroamericanes.

R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.