Alerten del perill i la insalubritat que suposen solars abandonats de Sueca

Alerten del perill i la insalubritat que suposen solars abandonats de Sueca
  • El veïnat denuncia les molèsties que els provoca la proliferació de mosquits i animals, i temen que puga originar-se algun incendi de la vegetació

Els plans urbanístics de Sueca inacabats que s’iniciaren l’any 2010 segueixen provocant el malestar de veïnes i veïns. Els residents al popular Barrio Indio estan que la roba no els toca la pell. Els terrenys on havien començat les obres d’urbanització del sector C-8 i la UEC-14 estan abandonats amb una frondosa vegetació que creix descontrolada i molt pròxima a les cases.

juny-2017-sueca-pai-no-acabatEls veïns dels carrers La Verònica i Xúquer, han comunicat en reiterades ocasions el greu problema a l’ajuntament posant en el seu coneixement les molèsties que pateixen. Ara, temen que les altes temperatures o algun incident convertisquen eixe espai en un polvorí.

L’hivern passat tornaren a denunciar la situació en un escrit dirigit als responsables del govern local. Els recordaren que “l’acumulació de matolls secs va ser el lloc idoni perquè uns adolescents feren una foguera que van haver d’apagar els bombers”. La resposta municipal, a la vista està.

Diuen que ara, la presència de mosquits i rantelles s’ha fet insuportable. També acusen un augment de fauna salvatge, amb la proliferació de rates, ratolins i serps, “que la colònia de gats establerta no dóna l’abast a combatre”, apuntaven en el seu escrit. Asseguren que últimament també han vist llebres.

Els afectats demanen, una volta més que es netegen aquests terrenys amb més regularitat per evitar aquestes situacions tan extremes com la que asseguren estar patint i per la preocupació per què es produïsca algun incendi.

Horts urbans com a mesura preventiva
Com a mesura preventiva i més a llarg termini, “que es creen horts urbans en aquestes parcel·les perquè les exploten persones amb pocs recursos, que amb el cultiu per a consum propi tindrien cura dels terrenys, i els mantindrien nets”. Així, manifesten els trenta-quatre sota signants, “es generaria un benefici per al poble de Sueca”.

La situació a l’altra banda del poble, als antics magatzems de Pascual Hermanos, és pràcticament la mateixa. En aquest cas es dóna l’agreujant de què algunes persones poc conscients l’han utilitzat com a abocador incontrolat.

RBi


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.