Cullera exigeix a Ribera Salut que òbriga tots els consultoris de la platja

Cullera exigeix a Ribera Salut que òbriga tots els consultoris de la platja
  • El Departament de la Ribera replica assegurant que donarà una assistència òptima i de 24 hores a Cullera durant el període estival

L’Ajuntament de Cullera ha exigit a Ribera Salut que òbriga tots els consultoris de la platja després de conéixer que l’empresa concessionària del servici d’atenció sanitària ha decidit no posar en funcionament per a este estiu el del Racó, obrir solament el Far dos dies a la setmana a més d’haver retallat només al matí l’assistència al de l’Oasi i eliminar les urgències del dissabte pel matí.

Esta decisió s’ha pres sense haver informat prèviament al municipi malgrat que el consistori porta temps insistint en la necessitat de mantindre estos consultoris per tal de garantir l’atenció sanitària als desplaçats i evitar el col·lapse del centre de salut del municipi.

El regidor de Sanitat, Pere Manuel, ha carregat contra l’empresa a la qual ha acusat de «primar el negoci» per damunt de l’atenció als pacients. Així mateix, ha acusat Ribera Salut de «mentir» l’any passat quan va posar com a excusa per no obrir el consultori del Racó motius tècnics. «Des de l’Ajuntament hem treballat per solucionar-los i ara ens trobem amb la sorpresa que eixa no era la raó. Ens sentim estafats per l’empresa», afirma Manuel.

En el pròxim ple, el Govern municipal (PSPV-PSOE / Compromís) aprovarà una proposta per tal de traslladar el seu malestar a la concessionària i exigir que pose fi a totes les retallades. Al respecte, l’edil assenyala que «no existixen motius justificables perquè els desplaçats que residixen en l’estiu a Cullera es vegen perjudicats per l’interés econòmic depredador d’una empresa que seguix cobrant el mateix per part de la Generalitat Valenciana siga hivern o estiu».


La regidoria de Sanitat lamenta que l’empresa retalle el servici i l’acusa de «primar el negoci» per damunt de l’atenció als pacients desplaçats

Manuel posa com a exemple els majors que residixen a la zona marítima i per als quals traslladar-se al centre de la població no sempre resulta fàcil, ja que les distàncies a Cullera poden ser quilomètriques i estes persones no sempre disposen de mitjans per poder moure’s. A banda, les infraestructures del Centre de Salut no estan adequades per atendre el volum de població que Cullera suporta a l’estiu.

El regidor de Sanitat lamenta que Ribera Salut «estiga dilapidant els diners públics amb campanyes publicitàries de la por, volent fer creure als ciutadans que tindran una pitjor atenció quan se’ls lleve la concessió, quan la realitat és que la pitjor atenció la tenen ara amb ells al capdavant del departament de salut amb retallades com esta».

Unitat d’acció
Esta mateixa setmana, membres de la Plataforma per la Sanitat Pública de la Ribera han mantingut un encontre amb els responsables del Govern municipal. En la reunió, presidida per l’alcalde, Jordi Mayor, i on foren presents el mateix Manuel i el tinent d’alcalde delegat de Sanitat, Hugo Font, totes dos parts coincidiren en la necessitat d’actuar de forma unitària davant les accions que porta a terme l’empresa concessionària de la prestació sanitària a la comarca.

En eixe sentit, han convingut en donar suport a la Conselleria de Sanitat i al Consell de la Generalitat en la seua decisió de no prorrogar el contracte a Ribera Salut i que este departament passe a gestió directa a partir de l’1 d’abril del 2018. Al mateix temps, Manuel indica que el Govern valencià també haurà de prendre les mesures necessàries per a restablir immediatament els servicis retallats.

A més a més, exigixen que la concessionària complisca les inversions que té pendents en les instal·lacions sanitàries del Departament i, en cas contrari, demanen que la Conselleria retinga en les seues liquidacions amb l’empresa la part corresponent per a poder realitzar estes inversions a partir del 2018.

Finalment, el consistori i la plataforma no obliden la necessitat que es mantinguen els servicis i especialitats que en estos moments s’oferixen a la Ribera quan la gestió passe a ser pública.

L’Ajuntament de Cullera farà costat a qualsevol acció que puguen dur endavant els veïns afectats perquè la i també se sent una víctima d’esta situació.

Ajuntament de Cullera

La fotografia correspon a la reunió mantinguda esta setmana amb els representants de la Plataforma per la Sanitat Pública de la Ribera

Contestació al comunicat de l’Ajuntament de Cullera

En relació al comunicat de l’Ajuntament de Cullera sobre l’assistència sanitària en aqueixa localitat durant l’estiu, el Departament de Salut de la Ribera vol aclarir que després de l’anàlisi històrica d’activitat:

Es reforça amb més personal el Centre de Salut Integrat (CSI) de l’Av. Diagonal, un centre millor dotat que els consultoris de platja, i situat a escassos minuts dels punts costaners, la qual cosa comportarà una millor resposta i augment de la qualitat assistencial a l’afluència turística. El CSI de Cullera compta, a més d’atenció les 24 hores del dia, amb capacitat d’atenció radiològica, llits d’observació i instal·lacions òptimes.

Es mantenen a l’estiu els consultoris de platja de l’Oasi (amb reforç de personal) i el Racó en aquells horaris que, per històric d’activitat, tenen major activitat assistencial.


Com en anys anteriors, el Departament farà seguiment de la demanda assistencial per si fóra necessari augmentar recursos

Amb aquest plantejament, es garanteix una assistència òptima i de qualitat a la població de Cullera durant el període estival, com s’ha demostrat els últims anys en els quals no hi ha hagut incidències ni reclamacions significatives.

No obstant açò, el Departament, com en anys anteriors, farà seguiment de la demanda assistencial per si fóra necessari augmentar o optimitzar recursos. Açò és possible gràcies a la gestió flexible i responsable que permet la gestió privada d’un servei públic.

Així mateix, en referència a les citades “retallades”, recordar que el Departament de Salut de la Ribera destina un total de 2,5 milions d’euros al Pla Assistencial d’Estiu per a la contractació de 400 professionals.

Quant al compliment d’inversions de la concessió, recordar que Ribera Salut ha invertit un total de 139 milions d’euros en infraestructures i tecnologia en aquests 18 anys, complint ja amb el 99% de l’estipulat en el contracte amb l’administració. Açò suposa una inversió mitjana anual de 4,9 milions d’euros, un històric d’inversions al nivell de molt pocs hospitals de la Comunitat, inclosos els grans hospitals generals i molt superior a tots els comarcals.

Pel que es refereix a l’Hospital de la Ribera, durant els mesos d’estiu s’oferirà la mateixa cartera de serveis i especialitats que durant la resta de l’any.

Departament de la Ribera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.