El Síndic de Greuges avala que el Govern de Cullera facilita la labor de l’oposició

El Síndic de Greuges avala que el Govern de Cullera facilita la labor de l’oposició
  • El defensor del poble valencià rebutja la queixa del PP i assegura que l’executiu local garantix els drets constitucionals

El Síndic de Greuges ha donat la raó al Govern de Cullera (PSPV-PSOE / Compromís) després que el Grup Municipal Popular presentara al gener una queixa a este organisme assegurant que l’equip de govern, suposadament, no posava a la seua disposició els mitjans necessaris perquè esta formació política poguera dur a terme la seua labor d’oposició.

Més concretament, els populars reclamaven un despatx propi en les oficines municipals on es troba l’Alcaldia, malgrat que ja compten amb un individual amb tots els mitjans necessaris en l’edifici de Serveis Socials, situat a menys de 68 metres del central.

La queixa no ha convençut el Síndic, qui després de realitzar les pertinents comprovacions conclou que «no es desprén que l’actuació d’eixa Administració —l’Ajuntament de Cullera— haja vulnerat cap dels drets, llibertats o principis reconeguts en la Constitució Espanyola i l’Estatut d’Autonomia».

Més facilitats que mai
El Síndic s’empara en el fet que l’executiu municipal va atorgar a principis de l’actual mandat un despatx individual a cada grup polític de l’oposició en el citat bloc de Serveis Socials. Les oficines s’han habilitat amb tots els mitjans informàtics necessaris per a poder desenvolupar la labor d’oposició. A més, els regidors de l’oposició disposen d’espais de reunió comuns en les oficines centrals per a poder consultar els expedients, amb ple respecte a la llei.

Era la primera vegada en la història del municipi que des del primer moment el Govern municipal habilitava una oficina individual per a cada grup opositor. L’emplaçament en l’edifici de Serveis Socials i no en l’edifici de l’Alcaldia és a causa de l’evident falta d’espai en un immoble que data dels anys 70 i que va ser concebut inicialment com a seu de l’empresa d’aigües potables. Provisionalment, es va decidir emplaçar allí les oficines municipals, provisionalitat que va acabar convertida en perpetuïtat amb els consegüents problemes de distribució i infraestructures.

De fet, els diferents departaments municipals es troben disseminats en més de set edificis, alguns d’ells situats a més d’1 quilòmetre de distància. És el cas de Serveis Exteriors, Cultura, ADL, la reguarda policial o Recaptació.

L’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, s’ha mostrat satisfet pel tancament de l’expedient per part del Síndic de Greuges i ha assenyalat que el Govern local «ha demostrat des del minut zero la màxima predisposició a facilitar el treball de l’oposició, molt al contrari del que hem patit els dos grups governants quan estàvem fóra del Govern».

En eixe sentit ha recordat que «com a oposició no va ser fins a l’última legislatura quan ens van donar un despatx compartit a PSOE i APC. Compartíem fins a l’ordinador i jo personalment m’havia de portar els cartutxos de tinta de casa. Açò sí que era obstaculitzar la labor d’oposició», ressenya.

Així mateix, el primer edil ha emplaçat al PP a «treballar més perquè tenen els mitjans per a fer-ho. Una altra cosa és que vulguen fer-ho». Mayor conclou que la resposta del Síndic representa «una garrotada a la posició política del PP de Cullera, instal·lat en el passat i més preocupat pels seus problemes interns i en llepar-se les ferides que per sumar en positiu per a fer una Cullera millor».

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.