L’equip ROCA de Sueca procedeix contra 153 persones per delictes en el comerç de taronges

L’equip ROCA de Sueca procedeix contra 153 persones per delictes en el comerç de taronges
  • El total de cítrics “blanquejats” en els DATA falsificats ascendeix a més de 360.000 quilos

En diverses actuacions realitzades per l’Equip Roca de la Guàrdia Civil de Sueca iniciades el passat mes d’octubre s’han revisat, de forma exhaustiva, prop de 25.000 documents DATA en diversos establiments de compra-venda de cítrics en diverses comarques de la província de València.

Dins dels serveis establits de forma permanent per l’esmentada institució armada per a evitar el robatori i comerç il·legal de productes del camp en explotacions agrícoles i en establiments de compra d’aquesta mercaderia, la Guàrdia Civil va procedir a la detenció d’onze persones i investigat a altres 142, com a presumptes autors de delicte continuat d’encobriment, furt i falsedat documental.

Fruit de les comprovacions efectuades pels agents es descobreixen prop de 1.000 DATA falsificats en part o íntegrament amb l’objectiu de licitar mercaderia d’origen desconegut. El total de cítrics emparats com a legals en aquests documents irregulars o falsificats ascendeix a més de 360.000 quilos.

Aquestes operacions s’han saldat amb la detenció i investigació de de d’edats compreses entre els 16 i 63 anys, i de nacionalitats espanyola, romanesa, lituana, colombiana i letona, per la seua implicació en els delictes de delicte continuat d’encobriment, furt i falsedat documental.

Aquestes actuacions se sumen a les ja realitzades de forma contínua pels diferents Equips Roca de la Guàrdia Civil de València especialitzaats en  fets delictius relacionat amb el món agrícola.

Les diligències instruïdes han sigut lliurades als Jutjats de Primera Instància i Instrucció de Sueca, Alzira, Carlet , Picassent i Llíria.

R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.