El govern de Cullera habilita 200 noves places d’estacionament per a l’estiu

El govern de Cullera habilita 200 noves places d’estacionament per a l’estiu
  • L’ajuntament avança enguany l’obertura dels aparcaments municipals i allarga un mes el servici

L’aparcament és un dels grans problemes de Cullera, una situació que s’agreuja encara més a l’estiu quan el municipi arriba fins als 400.000 habitants. Per a tractar d’absorbir l’enorme volum de vehicles que estos dies circulen pels carrers de la ciutat costanera, el consistori ha procedit enguany a ampliar el nombre de places d’estacionament en els pàrquings municipals d’estiu.

Concretament, s’han creat 200 nous llocs en l’aparcament Enrique Chulio, situat en els voltants del recinte on se celebra el Medusa Sunbeach Festival, un dels punts més concorreguts a l’estiu.

El servici s’inicià ahir, quinze dies abans de l’habitual, en un intent de donar més facilitats als residents i visitants a l’hora d’estacionar, segons ha explicat el regidor de Serveis Exteriors, Salva Tortajada.

Enguany s’estendrà fins a mitjan setembre, amb la qual cosa es guanyarà un mes respecte als anys anteriors. I és que la temporada allarga a Cullera i cal oferir més llocs d’aparcament.

Açò comporta beneficis també per a l’ocupació, ja que el consistori contracta 27 persones per a gestionar este servici a través d’una borsa d’ocupació de dos anys de durada. Els treballadors es trien mitjançant sorteig públic.

1.500 places addicionals
Cal assenyalar que a l’estiu Cullera oferix 1.500 places addicionals en els seus tres aparcaments públics de la zona marítima (Caminàs, Enrique Chulio i la Rada). Els usuaris, generalment segons residents i turistes, tenen així l’opció de comptar amb una plaça d’aparcament a un preu raonable en una de les zones més saturades de vehicles de la comarca.

Enguany com a novetat es podrà pagar amb targeta de crèdit en el mateix pàrquing. A més, es pagarà abans d’arreplegar el cotxe, un sistema que evitarà cues innecessàries de vehicles en les eixides i que també resulta més just, ja que els usuaris no pagaran els minuts addicionals d’espera, ressalta Tortajada.

El govern municipal ha realitzat, a més, obres per a millorar l’accessibilitat, una de les demandes dels usuaris i en l’aparcament de la Rada s’ha creat un accés per la plaça Cibeles. En este mateix estacionament s’han dut a terme obres de canalització que evitaran inundacions com solia ocórrer durant episodis de grans pluges.

«Sabem que el problema de l’aparcament té difícil solució perquè cada vegada hi ha més cotxes i no disposem de suficient terreny per a crear places, però dins de les nostres limitacions estem engegant solucions que tracten de pal·liar els problemes de mobilitat», conclou Tortajada.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.