-
Els visitants francesos lideren el creixement en termes absoluts, seguits per alemanys i brità nics / Holandesos i belgues creixen exponencialment
Cullera volia conquistar el mercat europeu del turisme i les estratègies municipals semblen estar donant els seus fruits. El turisme internacional s’ha disparat un 66,33 % en el que va d’any en comparació del mateix perÃode del 2016, ha informat este matà l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor.
Per segon any consecutiu els visitants d’altres països creixen exponencialment, la qual cosa suposa un impuls per a un sector que a hores d’ara viu els millors moments de l’última dècada, valora el primer edil.
Per nacionalitats, Cullera es consolida com una de les destinacions vacacionals favorites dels francesos a la costa valenciana. Els gals representen el 46 % del total dels estrangers que decidixen passar les seues vacances en el municipi costaner. El seu creixement supera fins i tot al de l’any anterior en incrementar-se en un 47,72 %, 14 punts més.
«Els francesos sempre havien tingut predilecció per Cullera i encara que durant alguns anys van deixar de vindre, la situació s’ha revertit. Hui és molt habitual sentir parlar francés en els nostres carrers, restaurants i hotels», explica Mayor, qui destaca que els gals són «bons clients perquè gasten molt i el seu perfil és el d’un turista que no dóna problemes i a més valora positivament el sol i platja a més de l’oferta cultural i d’oci que els oferim».
Alemanys i brità nics
Alemanya és el segon paÃs que més turistes aporta. Els teutons creixen de manera destacable amb un 76, 71 % més respecte a la primera meitat del 2016. En tercer lloc, se situen els brità nics, amb un repunt del 23,38 %. Els Països Baixos s’erigixen en el quart paÃs amb una pujada del 137,88 % mentre que Bèlgica seguix creixent amb força com ja ho fera l’any passat i es dispara un 200 %.
La majoria dels turistes estrangers procedixen de països de la Unió Europea encara que també n’hi ha, en menor mesura, d’Argentina, Estats Units o Rússia. En total, es té constà ncia de viatgers procedents de 30 nacionalitats diferents.
Canvi de model
El govern municipal considera que este repunt del turisme d’altres països és un indici del canvi iniciat en el model turÃstic, que s’ha obert al mercat internacional. «El millor turista és el que tenim, al que cal cuidar», detalla Jordi Mayor, encara que «era necessari que ens obrÃrem a nous mercats a la recerca d’un perfil de turista que en el seu moment vam tindre i que era necessari recuperar».
Encara que l’alcalde considera que açò solament és el principi i «queda molt per fer» per a canviar el paradigma del turisme cullerenc «estem en el camà correcte». Sobre este tema, ha destacat les polÃtiques de promoció internacional, l’aposta per la diversificació de l’oferta, la digitalització de la destinació turÃstica per a fer-la més accessible i també la projecció que esdeveniments de fama mundial com el Medusa Sunbeach Festival han donat a la destinació turÃstica.
Cullera ha intensificat enguany les seues accions de promoció tant en el mercat espanyol com en l’exterior amb presència en fires nacionals i internacionals i la publicitació de la destinació en punts clau com França, Alemanya, Regne Unit, Països Baixos i Bèlgica.
A més, el municipi ha posat un pla biennal d’accions per a apuntalar el rellançament de la indústria turÃstica. Mayor apunta a més que açò té efectes positius en l’ocupació. «La temporada s’ha allargat estos dos últims anys i açò es nota també en la contractació, ja que els empresaris fan contractes abans i de major durada. Fa tan sols tres anys el sector turÃstic estava sumit en la depressió i hui la situació és la millor de l’última dècada amb xifres d’ocupació rècord i l’arribada de turistes estrangers», conclou l’alcalde de Cullera.
Ajuntament de Cullera