‘Con todo mi corazón’ de Manuel Garrido guanya el festival de curtmetratges d’Almussafes

‘Con todo mi corazón’ de Manuel Garrido guanya el festival de curtmetratges d’Almussafes
  • “Almussord ha aconseguit derrocar un mur més des del punt de vista de la comunicació”, segons la regidora Teresa Iborra

No sols els guanyadors en les distintes categories del festival de curts promogut per l’entitat de persones sordes d’Almussafes, Almussord, van gaudir el dissabte de l’emocionant moment de l’entrega de premis. Els finalistes i la resta d’invitats també van passar una vesprada molt entretinguda en la que la cultura va ser la gran protagonista.

Durant la seua intervenció en l’obertura de l’acte, el president de l’associació, Jorge Fernández, va aprofitar per a donar la benvinguda a tots els assistents i va agrair tant a l’ajuntament com a l’ens autonòmic el suport brindat per ambdós institucions perquè el primer festival en llengua de signes d’Almussafes es convertira en una realitat. Fernández també va felicitar tots els participants pel seu interés i el seu esforç, ja que van fer arribar un total de 17 obres ensignadas a l’agrupació per a la seua posterior valoració per part del jurat.

Després de la presentació de la gala, la sala d’actes també va acollir la projecció i el posterior comentari de les pel·lícules finalistes, que van tindre una duració conjunta de 100 minuts.

El moment més esperat de la trobada va arribar poc després, quan el comité avaluador va fer pública la fallada corresponent i va revelar els noms dels triomfadors en les distintes categories. L’edil de Cultura, Teresa Iborra, va atorgar el guardó al millor curt, ‘Con todo mi corazón’, dipositant-lo en mans del seu director, Manuel Garrido. A més, el responsable adjunt de Cinematografia de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), José Luis Moreno, va ser l’encarregat d’entregar el llorer al millor director de la mostra, Veru Rodríguez.

El premi a la millor actriu va recaure en María del Mar Píriz, a qui el tècnic i gestor cultural d’Almussafes, José María Bullón, li va concedir este reconeixement. Finalment, el president d’Almussord va donar a conéixer el nom del millor actor, títol que va obtindre Eduardo Pujades. Encara que el film guanyador es va emportar un xec de 500 euros i la resta de seleccionats va rebre un diploma commemoratiu, a tots ells els van regalar un trofeu consistent en una rèplica de la torre àrab de la població, el monument més emblemàtic i històric del municipi.

La mostra va acabar amb el discurs de clausura que va pronunciar la regidora de Cultura. En el seu parlament, a més de felicitar a tots els premiats, Iborra va destacar que Almussafes s’ha convertit en la seu del sèptim art amb la celebració d’esta fita cultural, un esdeveniment en què han tingut cabuda tant persones sordes com oients. “Almussord ha aconseguit derrocar un mur més des del punt de vista de la comunicació, i vull agrair el seu treball per a aconseguir l’èxit amb un projecte inclusiu que tots hem gaudit”, va apuntar. “Des de l’ajuntament reafirmarem la nostra aposta per este tipus d’iniciatives per a consolidar-les en el futur”, va afegir.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.