Els suecans de Maduixa Teatre s贸n distingits amb dos Premis Max

Els suecans de Maduixa Teatre s贸n distingits amb dos Premis Max
  • En 2015 van ser reconeguts com a millor espectacle infantil i familiar pel muntatge ‘Dot’

Millor espectacle de carrer i millor composici贸 musical per a espectacle esc猫nic s贸n els dos premis Max de les Arts Esc猫niques amb els quals torna a ser reconeguda la tasca de la companyia suecana Maduixa Teatre.

La d’anit va ser la primera ocasi贸 en qu猫 es reconeixien les arts esc猫niques de carrer. I el guard贸 va anar a parar a les mans dels suecans pel seu espectacle ‘Mul茂er’. La composici贸 musical del mateix muntatge, obra de Dami谩n S谩nchez, tamb茅 va ser destacada pel jurat.

Despr茅s d’una calorosa abra莽ada a la seua mare, a l’alcaldessa de Sueca i als companys que seien junt amb ell, Joan Santacreu, el director de Maduixa Teatre, va recollir el guard贸 acompanyat per una representaci贸 nombrosa de la gent i els actors i actrius de la companyia.

En el seu discurs, el jove va destacar la import脿ncia del guard贸 per ser la primera vegada que s’ha comptat amb esta categoria en estos premis d’脿mbit estatal.

鈥滶l carrer 茅s el major escenari del m贸n鈥 va reivindicar Santacreu. El jove director va fer un agra茂ment expr茅s a tot el seu equip i va voler compartir el guard贸 amb la seua fam铆lia i amb totes les companyies que es dediquen al teatre de carrer. Tamb茅 va voler dedicar-lo molt especialment a totes les dones que lluiten dia a dia per la seua llibertat, en una gala en la qual es va reivindicar el paper de la dona en la societat.

Mul茂er, una oda a la dona
Mul茂er 茅s un espectacle de dansa sobre xanques interpretat per cinc ballarines. Amb este muntatge, busquen investigar els l铆mits f铆sics amb la dansa i l鈥檈quilibri, el moviment i la poesia o la for莽a i les emocions.

Les dones s贸n el seu punt de partida. L鈥檈spectacle naix de la necessitat d鈥檈xplorar la identitat femenina a trav茅s del joc corporal, tot posant l鈥檃ccent en la imatge, la po猫tica visual i la narraci贸 per tal d鈥檃rribar a la sensibilitat de l鈥檈spectador.

El muntatge 茅s defineix com un aut猫ntic homenatge a totes les dones que durant segles i segles d鈥檕pressi贸 han lluitat i segueixen lluitant per mantenir viu el seu jo salvatge, i que reclamen el seu dret de ballar i c贸rrer lliurement pels carrers i places de la nostra societat.

Una delegaci贸 suecana, encap莽alada per l’alcaldessa, Raquel Tamarit, va assistir-hi al Palau de les Arts Reina Sofia de Val猫ncia per fer costat a la companyia. Tamb茅 hi van estar el regidor de Cultura, Vicent Baldov铆, i una representaci贸 del personal municipal del departament de Cultura. A m茅s a m茅s, entre el p煤blic nombr贸s tamb茅 es van recon茅ixer les cares d’altres suecans reconeguts, com ara la diputada provincial de Turisme, Pilar Moncho; el director de l’Institut Valenci脿 de Cultura (IVC), Abel Guarinos, o el diputat al Congr茅s, Joan Baldov铆.

R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electr貌nic no es publicar脿.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.