El Consell General del Poder Judicial juga a favor de la banca en les clàusules sòl

  • L’advocacia valenciana adverteix del perjudici per al ciutadà que suposa el fet d’haver de desplaçar-se en segons quins casos a altres ciutats per a seguir el procés judicial

juan-jose-tortajada-president-cvca

Juan-José Tortajada, president del CVCA

El Consell Valencià de Col·legis d’Advocats (CVCA) rebutja l’acord del Consell General del Poder Judicial (CGPJ),“pel qual s’atribueix a determinats jutjats, amb competència territorial indicada per a cadascun dels casos, perquè de manera exclusiva i no excloent coneguen de la matèria relativa a les condicions generals incloses en contractes de finançament amb garanties reals immobiliàries el prestatari de les quals siga una persona física”.

El pla del CGPJ va entrar en vigor el passat 1 de juny i des de la seua posada en funcionament s’enfronta a múltiples problemes que l’Advocacia valenciana assenyala com molt perjudicials per a la ciutadania.

Un dels problemes als quals s’enfronta és la falta de mitjans materials i humans en els 3 jutjats triats a la Comunitat Valenciana per a portar aquest tipus de litigis (Primera Instància 5 d’Alacant, 6 de Castelló y 25 de València), igual que ocorre en altres jutjats dels 54 designats en tota la geografia espanyola.

El CVCA també es refereix al col·lapse dels jutjats designats ja que manquen de capacitat per a absorbir el volum de demandes al que s’enfronten, que a la Comunitat Valenciana podria arribar a les 30.000.

Els Col·legis d’Advocats de la Comunitat adverteixen que els ciutadans seran els principals perjudicats per aquest pla ja que “a més de no rebre una atenció adequada, en molts casos hauran de fer desplaçaments considerables”.

El CVCA s’uneix al rebuig a aquest pla del CGPJ que des del primer moment va fer palés el Consell General de l’Advocacia Espanyola, i que es va constatar en la decisió de recórrer l’acord en el seu últim Ple.

Consell Valencià de Col·legis d’Advocats


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.