L’espectacle ‘La fira invisible’ arriba el diumenge a Favara

L’espectacle ‘La fira invisible’ arriba el diumenge a Favara
  • El treball d’Escena Erasmus forma part del programa ‘Les Europes Menudes’ i es tracta d’una representació que fixa la seua mirada sobre els processos migratoris que afecten al vell continent

La Universitat de València i l’Àrea de Cultura de la Diputació de València han presentat el cartell del programa Les Europes Menudes, una iniciativa promoguda per la institució acadèmica i la corporació provincial a través d’un conveni marc de col·laboració, que permetrà apropar a un total de 18 municipis de les comarques valencianes la realitat europea a partir de l’espectacle ‘La fira invisible’, el darrer treball del grup de teatre Escena Erasmus de la Universitat de València.

la-fira-invisible_foto-abulaila-2Després del seu pas per la Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, l’espectacle inicia ara una itinerància per un total de 18 municipis i ciutats de la demarcació de València: Quart de Poblet (2 de juny), Favara (4 de juny), Cheste (17 de juny), Loriguilla (18 de juny), Alzira (21 de juny), Alfara del Patriarca (23 de juny), Agullent (24 de juny), Benetússer (29 de juny), Manises (1 de juliol), Ontinyent (6 de juliol), Potries (7 de juliol), Cortes de Pallàs (8 de juliol), Anna (9 de juliol), Gandia (13 de juliol), Alpuente 14 de juliol), Manuel (15 de juliol) i la Font de la Figuera (16 de juliol). A més, per a l’11 de juny hi ha prevista una representació a la ciutat de València, en el marc del Festival Tercera Setmana.

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha incidit en que «Escena Erasmus ha tingut l’habilitat de sumar esforços tant interns com externs, en una gira on estan representades pràcticament la totalitat de les comarques valencianes», ha manifestat Rius. «És un projecte emblemàtic i estratègic, que pretén establir ponts de diàleg entre les realitats locals valencianes i les ciutats europees representades pels actors, així com potenciar la trobada intercultural», ha destacat el diputat. Per tots aquests motius, el responsable de l’Àrea de Cultura ha reiterat el compromís de la institució provincial de donar suport a aquest programa al llarg de les properes edicions.

El populisme, l’extremisme, la situació del desconcert ciutadà que es viu a Europa i l’increment del gihadisme són alguns dels temes que centren el nou espectacle teatral d’Escena Erasmus, un projecte que constitueix la segona part d’una trilogia sobre les migracions que tindrà continuïtat l’any que ve, en el marc d’un programa que per cinquè any consecutiu pretén promocionar la cultura internacional i les experiències d’intercanvi, afavorir la veritable integració europea, promocionar una cultura immersiva i activar la consciència i l’esperit crític de la ciutadania.

Esperit nòmada del teatre
Les Europes Menudes constitueix un programa cultural i escènic que arreplega l’esperit nòmada del teatre i de la representació al carrer, que pretén establir ponts de diàleg entre les realitats locals valencianes i les ciutats europees representades pels actors. A més del teatre, a cada municipi s’organitzen diverses activitats on es potencia la trobada intercultural, la reflexió sobre la forma de ser europeus i diferents actes amb col·lectius locals.

L’espectacle està dirigit per Anna Marí, qui escriu part dels textos junt amb Gabi Ochoa, Javier Sahuquillo, Guada Sáez i Daniel Tormo. El muntatge està protagonitzat per Natalia Adamczyk (Polònia), Marc Company (València), Mara Hold (Alemanya), Stefano d’Ippolito (Itàlia), Lucas Casasco (Brasil), Szymon Miczek (Polònia), Manuel Ramminger (Àustria), Maria Rubio (València), Ismael Sempere (Alacant), Judith Sanz (Sòria), Glòria Vindel (València) i Clelia Zoccatelli (Itàlia).

Diputació de València

Fotografies d’Abulaila

 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.