Els projectes ‘Sueca batega’ i ‘Aeria’ de Cullera es queden enguany sense fons europeus

Els projectes ‘Sueca batega’ i ‘Aeria’ de Cullera es queden enguany sense fons europeus

No han arribat al mínim de 50 punts exigit a les bases sobre un màxim de 100. Per eixa raó, els projectes Sueca batega i Aeria de Cullera es queden enguany sense ajuda econòmica per al finançament per al desenvolupament sostenible del medi urbà.

El Boletín Oficial del Estado (BOE) feia pública ahir ahir la Resolució de 18 de mayo de 2017, de la Secretaria d’Estat de Pressupuestos i Despeses del Ministeri d’Hisenda i Funció Pública mitjançant la qual es donava a conéxer el destí dels 35.584.770 euros de fons europeus (FEDER) que aniran a municipis valencians per al període 2017-2022 dins l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (DUSI).

Només cinc de les trenta-set propostes valencianes han estat aprovades. Són les d’Alcoi, Almassora, Calp, Elx i Onda. Entre totes aquestes localitats rebran 35,6 milions d’euros. A la comarca de la Ribera, Algemesí i Alzira també s’han quedat fora.

‘Sueca batega. Estratègia de Desenvolupament Urbà, Sostenible i Integrat (EDUSI)’ concursava per aconseguir un finançament de 3,5 milions d’euros dels fons FEDER “per construir una ciutat més sostenible, intel·ligent i integradora”, segons fonts asseguraren fonts municipals en el moment de redactar la proposta a través de personal extern a l’ajuntament. El consistori es comprometia a aportar els 3,5 milions restants en el cas de ser concedida l’ajuda.

Les línies d’actuació serien les següents:

 • Sueca Oberta: Avançar en el govern electrònic i l’increment de la participació ciutadana. Pressupost 300.000 €.
 • Sueca Intel·ligent: Implementar la tecnologia per al desenvolupament social i millora del metabolisme urbà. Pressupost: 450.000 €.
 • Sueca passetjable: Apostar per la movilitat sostenible com a oportunitat per a humanitzar la ciutat. Pressupost: 1.020.000 €.
 • Sueca sostenible: Aconseguir un metabolisme urbà eficient i orientat cap a la sostenibilitat. Pressupost 800.000 €.
 • Sueca Bressol de l’arròs: Construir un relat compartit per a potenciar l’atractiu turístic i dinamitzar l’economia local. Pressupost 250.000 €.
 • Sueca natural: Enfortir els vincles entre la ciutat i el medi natural. Pressupost 700.000 €.
 • Sueca patrimonial: Promoure la recuperació patrimonial generadora de valor local. Pressupost 1.500.000 €.
 • Sueca cohesionada: Minimitzar l’impacte de les barreres físiques que dificulten la cohesió social i urbana del municipi. 1.500.000 €.
 • Sueca inclusiva: Incorporar la perspectiva de gènere i necessitats dels col·lectius més vulnerables. 300.000 €.

Cullera aspirava a 2,42 milions
En el cas del pla ‘Aeria.Actuació Estratègica per a la Recuperació Integral de Cullera’ el pressupost global era de 4,85 milions, la meitat dels quals, 2,42 milions d’euros haurien de ser finaçats pel fons FEDER. El projecte contemplava les següents actuacions:

 • Adaptació i modernització d’edificis i instal·lacions publiques. 1.350.000 €.
 • Posada en valor dels actius culturals, ambientals i del patrimoni històric, com a dinamitzadors de l’economia local. 765.000 €.
 • Integració de la façana litoral turística en l’estructura urbana. 640.000 €.
 • Recuperació del “Barri del Pou”. 2.095.000 €.

Nova convocatòria d’Estratègies DUSI
Resoltes la primera i segona convocatòria de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (DUSI) corresponents als recursos FEDER inicialment programats per a aquest Eix Urbà, el Ministeri d’Hisenda i Funció Pública realitzarà en pròximes dates una tercera convocatòria com a continuació a la resolució definitiva de la segona, asseguraren ahir fonts ministerials.

RBi

NOTÍCIA RELACIONADA:
El pla estratègic sostenible de Sueca requereix d’una inversió de 7 milions en sis anys

Descàrrega: DUSI BOE-A-2017-5678


 

 1. […] NOTÍCIA RELACIONADA: 23 maig, 2017. Els projectes ‘Sueca batega’ i ‘Aeria’ de Cullera es queden enguany sense fons europeus […]

  Reply

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.