Bona acollida del projecte ‘Guanyem tots’ a la presidència de les falles de Cullera

Bona acollida del projecte ‘Guanyem tots’ a la presidència de les falles de Cullera
  • La candidatura de Susi Melià visita moltes comissions de Cullera per explicar el seu projecte per a les Falles

La Junta Local Fallera de Cullera es troba, a hores d’ara, immersa en un procés d’elecció de la presidència d’aquesta. Finalitzat el mandat de dos anys pel que Loles Garcia ha estat al davant de l’ens faller, i d’acord amb els estatuts, s’ha obert el termini de presentació de candidatures que finalitzava el passat dilluns i al que es varen presentar dos dones.

Per un costat la qui ha estat al capdavant de la JLFC durant els anys 2016 i 2017, Loles Garcia Mancebo. Per altre, Susi Melià qui es presenta per segona vegada a este càrrec, i ho fa amb molta il·lusió i força, amb una candidatura disposada a trencar l’immobilisme de l’entitat fallera.

Una campanya innovadora i un programa ambiciós
Cal destacar que en estes eleccions han entrat de ple les xarxes socials i és que Susi Melià ha plantejat una important campanya a les xarxes per poder explicar a tot el col·lectiu faller les prioritats que amb el seu equip de treball consideren que són necessàries per potenciar les festes de Sant Josep. Unes festes que cal, segons Susi, “fer les més participatives, on els canvis que es realitzen siguen per a guanyar tots”.

El programa amb el que Melià es presenta a estes eleccions ha estat realitzat basant-se en les idees del mateix món faller, recollint aportacions de les comissións falleres de la ciutat, utilitzant noves formes de comunicació amb els membres de la festa fallera, no sols amb el cara a cara o parlant amb la gent, sinó que també utilitzant les xarxes socials com a conducte de referència per tal de conéixer les mancances i necessitats de les Falles.

Un programa ambiciós amb el qual es vol estar en contacte directe amb la gent. Un programa en què destaquen punts concrets i que ja s’han estat treballant sobre el terreny. Uns canvis necessaris consensuats per un equip de treball en què estan representades la quasi totalitat de les falles cullerenques.

Solucionar els problemes legals actuals
Davant els nous temps i les necessitats organitzatives de les associacions, i per tant de les falles, des de la candidatura de Susi Melià es proposa la creació d’un servei d’assessorament fiscal, jurídic i tècnic i la confecció d’una ordenança adequada a Cullera pel que pot respectar a carpes, permisos, OCA’s, treballant de forma conjunta amb l’Ajuntament de la ciutat que solucione este problema que arrastren totes les Falles.

Una JLF exigent i amb recursos
Per intentar aconseguir una JLFC que puga ser suficient econòmicament, s’han aconseguit nous espònsors i patrocinadors que col·laboren amb l’entitat. S’ha creat en l’equip de treball una delegació que estarà encarregada exclusivament d’estar a la recerca de subvencions i ajudes de les administracions públiques i entitats privades per a no perdre sostenibilitat econòmica.

Es reivindicarà de forma paral·lela, una nova seu per a l’entitat i un increment en la subvenció que es rep per part de l’Ajuntament i al mateix temps es faran activitats per a donar a conèixer al món sencer la festa de les falles, destacant també novetats com el Mig Any Faller Infantil o amb un dia de falles al juliol. S’ampliarà l’acte de la Crida amb un ball posterior al mercat. Des de l’equip de Susi Melià es planteja la necessitat de recuperar les mascletades els dies de falles i la celebració d’una Nit del foc, que mai s’ha fet a Cullera.

Més participació de les Falles
Una nova forma d’entendre les falles a Cullera, amb major participació de la gent no fallera, amb concursos com el de la decoració dels carrers o dels aparadors de les botigues. Una JLFC que busque la defensa de la cultura i les tradicions, amb la intenció de sol·licitar la declaració de BICI (Bé d’Interés Cultural Immaterial) com ja ho tenen altres pobles de la comarca com Alzira o Sueca.

Una campanya organitzada per un equip de treball format per gent amb molta experiència i solvència, no sols en el si del món de les comissions falleres, sinó també amb experiència a la Junta Local Fallera de Cullera. Un projecte ambiciós, de futur i pensat per a les falles de Cullera. Amb Susi Melià, el seu eslògan ho diu tot “Guanyem tots!”.

O.R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.