Cullera posa fi al ‘desterrament’ del mercadet dels dijous fora dels jardins

Cullera posa fi al ‘desterrament’ del mercadet dels dijous fora dels jardins
  • L’ajuntament obri el termini per a l’autorització de 17 nous llocs i prioritza la venda de productes artesanals i articles que harmonitzen amb l’entorn

Les parades del mercat ambulant dels dijous tornaran a l’interior dels Jardins del Mercat de Cullera. Ho faran després de set anys de ‘desterrament’ des que, després de la reforma de l’emblemàtic recinte, es decidira per part dels anteriors responsables polítics que els mercaders no pogueren posar els seus llocs en este espai com havia sigut sempre tradició.

La intenció del govern municipal és recuperar este costum i contribuir a dinamitzar més el Mercat Municipal que s’emplaça en estes instal·lacions, ha explicat hui al matí la regidora delegada de l’àrea, Amparo Jover.

La idea de l’ajuntament és autoritzar un màxim de 17 noves parades amb productes que es diferencien dels que es venen en els llocs de l’exterior i que entren en harmonia amb el singular entorn.

«Estem potenciant les autoritzacions de venda de productes artesanals, quadres, llibres, mobles, catifes, joguets didàctics i de fusta, plantes i flors i aquells que per la seua originalitat es diferencien dels articles que ja es comercialitzen en el mercat ambulant dels dijous», ha assenyalat Jover.

L’ajuntament ha obert el termini de sol·licitud que finalitza el pròxim 24 de maig. En funció de la demanda, es determinarà la data per a la tornada de les parades als jardins, que en estos moments se sotmeten a uns intensos treballs de manteniment.

Els Jardins del Mercat són l’equivalent a la plaça Major de Cullera, una àgora centenària obra de l’arquitecte Luis Ferreres que destaca per la seua bellesa arquitectònica i que acull els grans esdeveniments culturals i d’oci del municipi com per exemple els certàmens de música.

En els dos últims anys, el nou govern cullerenc ha dut a terme un pla de dinamització de la zona baix l’eslògan «El Mercat per al poble» en oposició a la prohibició anterior de celebrar en el seu interior esdeveniments fora de comptades excepcions com les citades trobades de les societats musicals.

Així, s’han recuperat esdeveniments històrics que havien sigut ‘bandejats’ fóra com els típics balls de disfresses de Falles i les Festes Majors i a més s’ha impulsat en el seu interior la celebració d’altres activitats com per exemple este mateix mes la preselecció local del Concurs Nacional de Paella de Cullera o la Wedding Night, entre d’altres. L’estiu passat, es va posar en funcionament la iniciativa ‘Els divendres al Mercat’, que va programar durant els mesos vacacionals una sèrie d’activitats musicals i comercials.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.