El camp valencià exigeix la inclusió dels 90 pobles i cultius marginats en les millores fiscals

El camp valencià exigeix la inclusió dels 90 pobles i cultius marginats en les millores fiscals
  • AVA-ASAJA, La Unió i la Federació de Cooperatives Agro-alimentàries dirigeixen un escrit a la Conselleria i als ministeris d’Hisenda i Agricultura demanant una rectificació

Els principals representants del sector agrari valencià -La Unió de Llauradors, AVA i les Cooperatives Agro-alimentàries de la Comunitat- han decidit unir les seues forces per a exigir al Ministeri d’Hisenda que rectifique la recent Ordre que estableix la millora fiscal per a les tributacions de caràcter agrari corresponents a 2016 i incloga en un nou text legislatiu als voltant de noranta pobles que, en un o un altre cultiu, han sigut exclosos de la rebaixa de mòduls de forma arbitrària i injusta.

protesta-la-unio-taronja-2017El secretari general de La Unió, Ramón Mampel i els presidents de AVA i Cooperatives Agro-alimentàries, Cristóbal Aguado i Cirilo Arnandis, respectivament- han remès un escrit als ministeris d’Hisenda i Agricultura, així com al departament agrari de la Generalitat Valenciana i a la Delegació del Govern, en el qual es detalla el greuge comparatiu al que s’han vist sotmesos gran nombre de localitats i cultius i s’insta a les administracions, a cadascun en l’àmbit d’actuació que li correspon, a rectificar els errors detectats abans que concloga el termini de presentació de les declaracions de la renda el pròxim 30 de juny.

I és que, efectivament, la discriminació que han patit determinats termes municipals i certs cultius resulta incomprensible perquè tots ells van patir amb igual rigor que altres zones que sí s’han vist beneficiades per la reducció fiscal els devastadors efectes d’incidències climàtiques com la sequera, la calamarsa, la gota freda o el vent.

Resulta difícil d’entendre que, per citar només algun dels casos més cridaners, localitats amb tant pes en la citricultura valenciana com Gandia o Xàtiva, o territoris tan eminentment vinícoles com Utiel, Requena i Pinós, o que poblacions on el caqui té un protagonisme tan indiscutible com en L´Alcudia, Carlet, Algemesí o Alzira, o productes que fins i tot compten amb la seua pròpia denominació d’origen (DO) com la carxofa de Benicarló hagen sigut marginades pel decret que el Ministeri d’Hisenda va publicar la setmana passada.

En la carta que els màxims representants del sector agrari valencià dirigeixen als responsables polítics dels departaments del Govern central i autonòmic ja citats s’inclou com a document adjunt una completa relació dels municipis i cultius discriminats.

Les organitzacions agràries i les cooperatives entenen que la responsabilitat del destarifo que suposa l’ordre governamental per a la rebaixa de mòduls és compartida pels dos ministeris i per la conselleria, ja que la publicació d’aquesta ordre correspon a Hisenda, però per a la seua elaboració es basa en l’informe previ que li trasllada el Ministeri d’Agricultura, informe que es basa al seu torn en les dades que li aporta la Conselleria d’Agricultura.

Per açò, i amb l’objecte de conèixer l’origen dels errors que han desembocat en tants oblits incomprensibles, i tremendament perjudicials per a la renda de centenars de llauradors, AVA, La Unió i Cooperatives Agro-alimentàries han sol·licitat a la Conselleria que els remeta l’informe en qüestió.

AVA-ASAJA
La Unió
Cooperatives Agro-alimentàries

NOTÍCIA RELACIONADA:
Els sindicats agraris valencians clamen contra el ministre Cristóbal Montoro


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada