De la perplexitat a la rectificació: Contradiccions en el pacte de govern de Sueca

  • L’alcaldessa, Raquel Tamarit, desconeixia que Salvador Campillo va autoritzar a viure una temporada unes persones amb una caravana i les seues mascotes dins de l’antic escorxador municipal

dimas-vaszquez-2015

Dimas F. Vázquez

El passat ple del mes de maig, en l’Ajuntament de Sueca, es van donar un parell de circumstàncies que mereixen ser analitzades. Una ens va causar perplexitat i l’altra sorpresa per la rectificació.

La perplexitat va venir de la mà de la falta de comunicació entre els dos partits que formen l’equip de govern de Sueca. Una falta de comunicació que es va poder apreciar quan, d’una banda, el portaveu de GISPM, Salvador Campillo, i a les preguntes del nostre partit, després de jugar al “jo no se res” amb el que s’estava debatent, va admetre a última hora, que en absència de l’Alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, i estant ell d’Alcalde en funcions, va autoritzar de manera verbal, i segons Tamarit sense saber ella res sobre aquest tema fins al ple de maig, la ubicació d’una caravana amb unes persones i les seues mascotes per a viure durant una temporada, dins de l’antic escorxador municipal, sense cap tipus d’informe oficial, i sense cap garantia de la durada d’aquesta estada, que segons testimonis s’allargava ja per uns mesos, quan segons Campillo va dir al ple, en un principi, era sols per una setmana.

Des del nostre partit no estem en desacord en què unes persones que per necessitat hagueren d’estar allí provisionalment, facen ús d’aquest edifici municipal. El que estem en contra, són les maneres de fer les coses, ja que no existeix cap autorització d’aquesta estada, creant un greu precedent amb altres persones que per circumstàncies, també necessitaren viure en aquest edifici. Pel que si aquesta és la funció que se li vol donar a l’antic escorxador municipal, des del nostre grup i des de la solidaritat per a tots els veïns de Sueca, Mareny i El Perelló, que ho pogueren necessitar, demanariem a l’equip de govern, que es fera públic per a tots, perquè si alguna persona més i complint els requisits pertinents, poguera sol·licitar allotjar-se també allí.

Però no acaba ací l’apartat de la perplexitat. Durant el transcurs del ple, i durant el debat i votació d’una moció que sol·licitava unes millores per a la nostra ciutat, l’equip de Govern de l’Ajuntament, i per mitjà dels seus portaveus, semblava ser que tenien una visió diferent del sentit del vot. Mentre Compromís va advertir el seu vot en contra aquestes millores sol·licitades en la moció, el portaveu del GISPM, Salvador Campillo, es va pronunciar amb el seu parlament, votar a favor de la mateixa. Però clar, en veure que els seus socis majoritaris de govern no ho anaven a fer, va rectificar sobre la marxa el vot del seu grup, creant certa confusió amb el canvi sobtat, per decidir que al final el GISPM anava a abstenir-se.

Amb açò, tornen a donar a entendre una altra vegada, la falta de comunicació entre els membres de l’equip de govern. Així com també es va poder apreciar per part del GISPM, i del seu portaveu, el respecte que tenen a posar en perill el pacte econòmic de sous que els uneix a tots, i que encara que el que es demanava en la moció eren unes millores determinades per a Sueca, primer sembla ser que és la cadira i la nòmina, i després el demanar millores per al nostre poble.

Però no tot havia de ser perplexitat i sorpresa, també va haver-hi rectificació, cosa de la qual ens alegrem i molt, ja que va ser el PSPV-PSOE de Sueca el que en el seu moment va obrir el debat en un ple i en premsa, d’utilitzar el patrimoni municipal existent, per a situar les oficines de l’entitat Aigües de Sueca, i no gastar al voltant d’un milió d’euros que pretenia utilitzar l’equip de govern, amb la compra i adequació d’un nou local, per a nosaltres innecessari.

En aquest ple de maig, la seua Alcaldessa va dir que s’anava a rehabilitar la part superior de l’edifici del Consell Agrari, per a la ubicació d’aquestes oficines. Per tant, després de tanta crítica cap a nosaltres, per part de l’equip de govern per anar en contra de gastar per gastar quan tenim patrimoni municipal per a això, l’equip de govern sembla ha cedit a la nostra proposta, utilitzant un edifici municipal existent, evitant així comprar un altre. Des del nostre partit seguirem marcant el full de ruta, i fiscalitzant la gestió municipal, per a benefici de tots els ciutadans de Sueca.

Dimas F. Vázquez
Portaveu PSPV-PSOE a l’Ajuntament de Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada