Sueca inaugura la primera Aula per al Desenvolupament de la Intel·ligència de la província

Sueca inaugura la primera Aula per al Desenvolupament de la Intel·ligència de la província
  • El Centre d’Educació Infantil San José y San Antonio oferirà el servei per a xiquets a partir dels dos mesos d’edat

El Centre d’Educació Infantil San José y San Antonio de Sueca ha inaugurat este passat divendres la primera Aula per al Desenvolupament de la Intel·ligència (ADI) a la província de València. El nou servei pretén convertir-se en un espai de referència en l’àmbit de l’educació primerenca per afavorir el ple desenvolupament de la personalitat i la capacitat de l’alumne en els seus primers anys de vida.

maig-2017-sueca-aula-desenvolupament-inteligencia-2Don Diego Ferrándiz, rector de l’Església Arxiprestral de Sant Pere Apòstol de Sueca, va estar l’encarregat de la benedicció que donava per inaugurada la nova aula. L’equip de direcció, la plantilla de mestres del centre i desenes de famílies van acudir també a la cita. La jornada inaugural va comptar també amb la participació de Emma Pérez, mestra i psicòloga educativa, especialitzada en programes d’educació primerenca, qui va oferir als assistents la ponència  “Te ayudamos a desarrollar la inteligencia de tu bebé”.

L’especialista va repassar algunes de les referències més importants per a la justificació teòrica de l’educació primerenca a partir dels postulats de diferents experts i estudiosos de la matèria com ara Glenn Doman, Sin’ichi Suzuki o Jaroslav Koch, entre d’altres. L’experta va incidir en la importància de l’educació primerenca a l’hora de preparar els infants per al següent estadi del seu desenvolupament, prevenir i pal·liar certs dèficits, facilitar el seu autocontrol i afavorir també l’elaboració del pensament i va insistir “en este tipus de programes l’essencial no és el resultat immediat, sinó el terreny fèrtil per a nous descobriments i nous aprenentatges”.

Segons els resultats de la recerca, és durant els cinc primers anys de vida d’un xiquet quan es decideix el desenvolupament de les característiques i la intel·ligència de l’individu. La nova ADI s’emmarca així en el projecte del centre, pioner en educació primerenca, un projecte fonamentat en l’educació integral dels alumnes per al desenvolupament ple i equilibrat de totes les seues capacitats, tot respectant el seu ritme de creixement.

El nou servei que oferirà el Centre d’Educació Infantil San José y San Antonio tracta d’un programa estructurat, en un mitjà altament motivador, que s’aplicarà sempre a través del joc i situacions lúdiques i en un marc afectiu. El programa s’estructurarà també en una metodologia personalitzada, dinàmica, progressiva, activa i participativa i centrarà els seus esforços en tres pilars fonamentals: el desenvolupament sensorial-perceptiu, el desenvolupament psicomotriu i el desenvolupament lingüístic.

L’aula, completament equipada, compta amb diferents elements de psicomotricitat, com ara una escala de braqueig, matalassos i catifes per al gateig, espills i altres elements per al joc i l’estimulació de les oportunitats de mobilitat i l’expressió del llenguatge.

L’espai estarà en funcionament de dilluns a divendres, una hora al dia, per als xiquets majors de dos mesos d’edat. Aquells que estiguen interessats en obtenir més informació, poden posar-se en contacte amb el centre a través del telèfon 961701868.

Centre d’educació infantil

Fotografies difoses pel propi centre

 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.