El dimecres arranca a Sueca la Mostra Sonora, festival de música contemporània

El dimecres arranca a Sueca la Mostra Sonora, festival de música contemporània
  • Els dos compositors convidats, el monegasc Yan Maresz i el basc Gabriel Erkoreka, impartiran unes classes magistrals al Conservatori Superior de Música de València (CSMV)

El dimecres arranca la tretzena edició de la Mostra Sonora organitzada per l’Ensemble Espai Sonor i l’Ajuntament de Sueca que enguany es presenta com a “Empremtes” i tindrà lloc fins al diumenge, 14 de maig.

port_cataleg13MSO“Eixe serà el títol que encapçalarà la nova edició de la Mostra en referència a tot allò que va quedant per la constància de les petites accions que es realitzen des de diversos camps d’acció, en mires de normalitzar la programació d’un repertori que ha resultat estrany al públic i als mateixos músics durant massa dècades i que a poc a poc, entre tots els actors implicats, s’està fent possible. Ens ha costat però estem deixant empremta doncs estem contribuint a normalitzar que aquest tipus de programació estiga més present” ha explicat el director artístic del festival de música contemporània, Voro García.

“El festival, que té una programació comparable a qualsevol de les que s’està fent arreu de l’estat, amb més d’una desena d’estrenes, es manté sense l’ajuda de Madrid almenys en els últims tres anys. Té un doble mèrit que puguem continuar endavant, per tant, i això és gràcies al suport de l’Ajuntament de Sueca i de les entitats col·laboradores” ha afegit.

Els dos compositors convidats, el monegasc Yan Maresz i el basc Gabriel Erkoreka, impartiran unes classes magistrals al Conservatori Superior de Música de València (CSMV). Dins d’aquest vessant pedagògica del festival també hi hauran workshops al voltant de tècniques esteses d’alguns instruments que impartirà Zone Expérimental.

Aquest vessant formativa “sempre ha sigut un objectiu de la programació de cada any, enguany amb més força, si cap, per tal de provocar reflexions crítiques al voltant de l’art, visualitzar el patrimoni cultural local i forani, i fomentar la participació i implicació de totes i tots” ha afegit García.

En l’edició d’enguany tindran una presència destacada grups que estan realitzant una part important d’aquesta tasca als Conservatoris Superiors del País Valencià i una mostra del que realitzen altres a Europa, com és el cas del grup visitant de Basilea. Així, la Banda Simfònica del Conservatori Superior de Música de Castelló (CSMC), Antara Grup del CSMV i Zone Expérimental (Hochschule für Musik Basel, Suïssa) respectivament, oferiran una bona mostra del treball que realitzen als seus centres.

Programació
Pel que fa a la programació de concerts, la Banda Simfònica del CSMC presentarà un programa amb treballs de compositors valencians amb l’estrena d’una obra, encàrrec de la Mostra, al compositor valencià José Luis Escrivà. García explica que un dels objectius nous de la programació és institucionalitzar el concert de banda amb peces de nova creació a la Mostra i implicar en aquesta secció a les bandes de Sueca.

D’altra banda, Zone Expérimental oferirà tres programes, dos de grup i altre de solistes, on es podran escoltar peces que formen part de la tradició al costat de estrenes absolutes de les noves generacions de compositors europeus. Proyecto OCNOS mostrarà un projecte on la plasticitat i la matèria sonora seran abordades des de perspectives diverses.

Antara Grup del CSMV, amb Sons de la mediterrània, presentaran obres d’autors nascuts a la mediterrània on dues peces del compositor convidat a la Mostra Yan Maresz faran d’eix vertebrador del programa, al costat d’un dels clàssics, L. Berio, i dues peces d’autors valencians, l’estrena d’una alumna del CSMV, Àngela Gómez i R. Ramos. United Instruments of Lucilin (Luxemburg) amb ElectrArt, plantejaran un programa de marcat caràcter minimalista on l’electrònica serà el fil conductor.

L’Ensemble Kuraia presentarà una mostra de la creació actual del País Basc. Luis Tabuenca amb Solos, convidarà a l’oient a explorar els límits entre la música improvisada i l’escrita. El pianista alacantí, Ricardo Descalzo, amb Speaking Objects presentarà un projecte de música experimental amb la idea d’un piano imaginari. I per últim, B3 Brouwer trío tornarà al festival com a grup valencià convidat en l’any de la celebració del seu 15é aniversari, amb An eclectic mix, una línia de treball que caracteritza la seua trajectòria.

La presentació de la mostra es va dur a terme la setmana passada a l’Ajuntament de Sueca en presència de l’alcaldessa, Raquel Tamarit, i el regidor de Cultura, Vicent Baldoví.

RBi

Cataleg_13_mostra_sonora_sueca-2017 (2,46 Mb)


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.