El suecà Raül Cuenca, campió d’Europa de Billar al Quadre 71/2 en una tacada

El suecà Raül Cuenca, campió d’Europa de Billar al Quadre 71/2 en una tacada

El Michael Phelps del billar de carambola a l’Estat espanyol és el suecà Raül Cuenca. Aquesta última setmana ho ha demostrat amb la seua participació en el Campionat d’Europa on ha disputat 3 de les 4 modalitats possibles a títol individual, i en les quals ha obtingut 2 bronzes i 1 Campionat d’Europa absolut. Així com tan fàcil es comenta, però així de complicat.

Cal avaluar i ser conscients del nivell de la competició europea. Cuenca s’ha consolidat a Branderburg (Alemanya). Arribà a semifinals en la modalitat d’Una Banda i en la del Quadre 47/2. En ambdues no va poder passar a la final malgrat haver arribat amb bones sensacions. Els errors es paguen cars en l’esport d’elit, i Raül sap ben bé d’açò.

Però dissabte, en la modalitat del Quadre 71/2 s’ha coronat, i ho ha fet en gran. Acabà la final amb un resultat de 18 a 200 en tan sol una entrada. Va fer les 200 sense donar opció al mestre holandès Dave Christiani.

Raül acumula, a hores d’ara, més de vint campionats d’Espanya i medalles penjades al coll a nivell europeu en porta un bon grapat, tant en el terreny individual  com per equips.

Però en aquesta ocasió ha estat ell en solitari qui es proclama Campió d’Europa. Tot un èxit esportiu i personal d’aquest gran crack de 37 anys, format en el seu club de sempre de Sueca (la Ribera Baixa) de la mà de Marcos Carpio, i que ha completat la seua formació com a jugador d’èlit al costat de grans amics, compnays i rivals com Esteve Mata i Miquel Estepona, entre d’altres.

R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada